Video Șeful județului Cluj, despre telenovela Supercom: „Nu pot cere un preț pe care populația nu și-l permite”

Șeful județului Cluj, despre telenovela Supercom: „Nu pot cere un preț pe care populația nu și-l permite”
| Foto: Facebook.com/AlinTise

Compania bucureșteană Supercom a câștigat salubrizarea menajeră în tot județul Cluj, pentru următorii 10 ani. Sesizările cetățenilor curg pe toate mijloacele de comunicare în masă.

Clujenii se plâng că gunoaiele nu se ridică, nu sunt tomberoane de gunoi pentru toate fracțiile menajere sau nu au fost înlocuite, în special în zona de case.

Din păcate, lucrurile nu au fost așezate încă pe deplin așa cum ne dorim. Am spus-o și mă repet: societatea Supercom trebuie să preia rapid și din mers aceste loturi. Trebuie să înțeleagă că, indiferent de cât au crescut prețurile din momentul începerii licitației de acum 7-8 ani, ei nu pot acum să vină ceară un preț pe care populația nu și-l permite.

Dacă fac asta, vor trebui să plece și să vină alții și să facem o licitație la prețurile actuală. Deci, fie înțeleg și se conformează și acceptă realitatea Clujului, fie dacă nu pleacă cum au venit. Lucrurile sunt simple. Societatea trebuie să intre în localități și să facă contracte cu oamenii.

Vom începe din nou o serie de discuții la fața locului. ADI-ul va merge în fiecare localitate împreună cu primarii și vom găsi varianta optimă. Există situaiții diverse care trebuie tratate în mod individual. Ce putem face este să încercăm încă un rând de discuții cu toată lumea și cu siguranță vom mai îndrepta lucrurile.

Numărul de reclamații nu este atât de mare raportat la populație. Vom încercă să dăm rolul de principal primăriilor pentru că ei știu ce este pe raza localității lor. Cu cât mai multe contracte încheiate într-o localitate, cu atât tariful este mai mic. Trebuie încurajată populația să încheie contracte”, a afirmat, la ZIUA LIVE, Alin Tișe.

De menționat este faptul că, firma bucureșteană Supercom a câștigat salubrizarea menajeră în tot județul Cluj - pe toate cele trei loturi – Cluj-Napoca/Huedin, Gherla/Dej și Turda/Câmpia Turzii, fiecare cu comunele din jur, dar și operarea CMID – centrul de management integrat al deșeurilor. Licitația a fost organizată de Asociația de dezvoltare intercomunitară ECO Metropolitan, din care face parte Consiliul Județean Cluj și primăriile.

Factura per kilogram de gunoi. Cum se va calcula mai exact factura

Noul operator va amplasa pubele smart în oraș, care vor cântări gunoiul, și astfel se va calcula cât are de plătit fiecare clujean în parte. Acest demers ar urma să încurajeze și mai mult colectarea selectivă a gunoiului, ținând cont și de faptul că stația de sortare a deșeurilor, proiect al Consiliul Județean, va fi dată în curând în folosință.

La case și la agenții economici, deșeurile vor fi cântărite din poată în poartă, șoferul mașinii va elibera un bon în funcție de cantiate, care va fi atașat la facuta lunară.

La blocuri, deșeurile se vot cântări paușal, toate pubele din zonă, iar împărțirea costurilor se va face la numărul de locuitori arondați arealului respectiv.

Valoarea contractului pe tot județul Cluj, cu firma Supercom, este de 84 de milioane de euro.

Comenteaza