Seplecan continuă ofensiva. Nouă plângere penală pe numele premierului

Seplecan continuă ofensiva. Nouă plângere penală pe numele premierului
Noul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Mihai Seplecan, continuă ofensiva împotriva premierului.

După ce şeful executivului, Victor Ponta, a decis să conteste, în ultima zi posibilă, decizia Curţii de Apel Cluj prin care era Guvernul era somat să organizeze alegeri pentru şefia judeţului, liberalul a depus o nouă plângere penală împotriva lui. 

Acţiunea sa vine în contextul în care până în momentul de faţă trei instanţe diferite, şi anume Autoritatea Electorală Permanentă, Curtea de Apel Bucureşti şi Curtea de Apel Cluj, secţia contencios, au dat acelaşi verdict. Astfel, crede Seplecan, este inadmisibil ca premierul să continue să "încalce sistematic" legea. 

"Secția de contencios administrativ a dat câștig de cauză PNL Cluj la plângerea prin care am chemat în judecată Guvernul României pentru a-l obliga să organizeze alegeri parțiale pentru ocuparea funcției de președinte al CJ Cluj. Nimeni nu contestă dreptul Guvernului de a se apăra, dar când trei instanțe diferite din România transmit același mesaj: "ai încălcat legea", este timpul ca premierul să-și ia partipriurile și să plece acasă. Votul nu este o lozincă - trei instanţe din România obligă guvernul Ponta să aplice o lege pe care acesta o încalcă sistematic", a transmis vicepreşedintele CJ Cluj. 

Având la îndemână cele trei precedente, Seplecan a hotărât să continue demersurile împotriva lui Victor Ponta, prin depunerea unei plângeri penale la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.

"Am hotărât să continuăm să demonstrăm că legea nu poate fi înfrântă, iar deciziile unor judecători nu pot fi contestate de către un procuror subordonat lui Tiberiu Nițu, amicul politic al lui Victor Ponta. [...] Numai că procurorii din subordinea Procurorului General Tiberiu Nițu consideră că hotărârile lor le bat pe cele ale judecătorilor, motiv pentru care Victor Ponta a primit, practic, licență pentru furt prin soluția de neîncepere a urmăririi penale (NUP) dată plângerii noastre", a specificat el. 

În acelaşi timp, liberalul clujean a contestat Ordonanța procurorului de caz Dragoș Cojocariu, sesizând Procurorul General al României cu privire la faptul că "un procuror nu are drept să judece, cu atât mai mult să înfrângă deciziile unor judecători". De asemenea, a formulat şi depus o nouă plângere prin care solicită completarea urmăririi penale în ceea ce-l privește pe premierul ţării.

"În cazul în care se persistă în apărarea lui Victor Viorel Ponta, ne vom adresa instanțelor de judecată și în ce îi privește pe cei care, în opinia noastră, deși chemați să apere Legea, favorizează infractorul și obstrucționează Justiția", a mai precizat Seplecan.

Secţia de contencios administrativ a Curţii de Apel Cluj a admis acțiunea PNL Cluj împotriva Guvernului reprezentat prin primul-ministru Victor Ponta în 3 mai, obligându-l să efectueze operaţiunile prevăzute de lege în vederea stabilirii datei desfăşurării alegerilor parţiale pentru funcţia de preşedinte al CJ Cluj.

Totuşi, Victor Ponta a câştigat la Parchetul General, prin clasarea dosarului deschis la plângerea de abuz în serviciu făcută de liberalii clujeni.

Comenteaza