Seplecan îi cere prefectului să nu conteste modificările din CJ: "orice continuare a acestui joc politicianist, este în fapt un sprijin acordat corupției"

Seplecan îi cere prefectului să nu conteste modificările din CJ:
Consilierul judeţean Mihai Seplecan, proaspăt votat preşedinte interimar al Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, îl somează pe prefectul Clujului, Gheorghe Vuşcan, să respecte nou formata majoritate.

În urma hotărârilor luate la şedinţa ordinară a CJ Cluj, din 31 iulie, PNL-istul Mihai Seplecan şi-a văzut visul cu ochii: a reuşit să-l demită pe PSD-istul Ioan Oleleu din funcţia de vicepreşedinte a instituţiei şi să fie ales în funcţia de vicepreşedinte cu atribuţii interimare de preşedinte.

Social-democraţii vor însă ca, de îndată ce ceste hotărâri vor fi aduse la cunoştinţa celor doi, să le conteste la Instituţia Prefectului, iar astfel, Seplecan să cadă, pentru a doua oară, din fruntea Consiliului Judeţean. 

În acest context, consilierul judeţean îl somează pe prefectul Gheorghe Vuşcan, să respecte noua majoritate de la nivelul instituţiei, susţinând că mişcările vicepreşedintelui revocat din funcţie au rolul de a submina activitatea CJ.

"Îi solicit domnului Gheorghe Vușcan, în numele contribuabililor clujeni, să nu mai continue jocul politicianist al contestării celor trei HCJ date în ședința din data de 31.07.2014, prin care Ioan Oleleu a fost demis din funcția de vicepreședinte. Domnul Ioan Oleleu a dovedit că face, in special în ceea ce privește Aeroportul Internațional Cluj, niște jocuri dubioase care pun în pericol chiar strategia de dezvoltare a județului. Numai interesul contribuabilului clujean nu se urmărește prin această tentativă de subminare a proprietății CJ Cluj", a transmis Seplecan, într-un comunicat de presă.

Totodată, acesta a susţinut că "orice continuare a acestui joc politicianist, este în fapt un sprijin acordat corupției și o menținere a unei stări de fapt care blochează activitatea forului județean".

În motivarea cererii, Seplecan a mai declarat că "este necesar ca noua majoritate din Consiliul Judetean să fie lăsată să lucreze în interesul cetățenilor. Clujul are nevoie de soluții pentru Aeroportul Internațional, pentru groapa de gunoi, pentru drumurile judetene șamd. Acum când stăm pe un butoi de pulbere al nemulțumirii publice, cu cetățeni ieșiți în stradă din cauza stării drumurilor, cu pericolul ca deșeurile menajere să rămână pe stradă în plină vară, din cauza închiderii rampei de gunoi, precum și cu vădita tendință de a se încerca falimentarea Aeroportului Internațional Cluj și posibila înstrăinare a acestuia, numai acest scandal mai lipsește. Sunt motivele pentru care îi solicit prefectului Gheorghe Vușcan să nu perpetueze o stare de blocaj instituțional, să dea dovadă de maturitate administrativă, practic să-și respecte concetățenii și să nu încurajeze corupția".

Prefectul Ioan Vuşcan -a fost impresionat de misiva lui Seplecan. "Noi nu ţinem cont de majorităţile politice, noi doar de lege ţinem cont. Legat de noile hotărâri ale CJ nu pot comenta, pentru că încă nu le-am primit. Cei de acolo au obligaţia să ni le trimită în termen de zece zile. Nu ne influenţează nici măcar existenţa sau nu a vreunei sesizări (PSD a anunţat că va sesiza prefectul - n.red.), noi oricum facem verificarea de legalitate a tutror actelor administrative ale consiliilor locale sau ale CJ şi aceste verificări nu le facem în funcţie de ce declară unul sau altul prin presă, nici în funcţie de ce reclamă eventuale sesizări, ci exclusiv în funcţie de documentele oficiale primite - hotărârile, referatele şi procesele verbale ale şedinţelor. Şi de această dată, de îndată ce vom primi toate documentele, vom trece la verificarea legalităţii, iar deciziile pe care le vom lua vor fi făcute publice", a declarat Vuşcan.

Comenteaza