Spital ONCOLOGIC la Cluj-Napoca, pe Bulevardul Muncii. Investiție de 22 de milioane de euro

Spital ONCOLOGIC la Cluj-Napoca, pe Bulevardul Muncii. Investiție de 22 de milioane de euro

Încă o clinică medicală pe Bulevardul Muncii din Cluj-Napoca. Beneficiar este compania Medisprof Cancer Center, care oferă servicii pentru pacienţii onco­logici.

''Prezența documentaţie a fost intocmită la cererea beneficiarului pentru aprobarea documentației P.U.Z. instituire subzonă de servicii publice și de interes public în zonă de activități economice cu caracter terțiar, B-dul Muncii nr. 86-90'', arată municipalitatea.

Zona studiată este formată din trei parcele pentru care se dorește alipire, iar suprafață totală a acestora este de 2896 mp. Obiectul lucrării constă în construiriea unei clădiri cu funcțiunea de centru de diagnostic și tratament. Clădirea propusă va avea regim de înălțime 2S+P+2+2R. Parcările vor fi organizate atât suprateran, la nivelul parcelei, cât și în subteran, în cadrul primului subsol. Astfel, se vor asigura 23 de parcări supraterane și 66 parcări subterane. Accesul auto la amplasament se va face de pe latura de nord a proprietății, dinspre B-dul Muncii. 

Beneficiarul investiei este firma MKM BUILDING, iar proiectant ARHIMAR SERV. Proiectul ajunge, luni după masă, pe masă urbanistilor clujenilor.

Medisprof Cancer Center, o companie fondată de medi­cul Carolina Udrea, deţine deja un spital în Cluj-Napoca (Piata 1 Mai, nr.3). Noul spital din Cluj va avea o suprafaţă dublă faţă de cel existent, va asigura servicii com­plementare celor actuale prin chirurgie (4 săli modulare robotizate), medicină nu­cleară, imagistică şi radioterapie de top. Investiţia în aparatură va fi de 10 milioane de euro, pe partea de construcţie evaluarea este la 12 milioane de euro.

„Al doilea spital este în faza de autorizare a planului urbanistic, sperăm ca anul viitor să începem lucrările, estimăm la doi ani partea de lucrări şi apoi deschiderea efectivă. Dorim să avem aparatură modernă care nu fie depăşită în câţiva ani, radioterapia o extindem cu încă două acceleratore, cu medicină nucleară, parte de chimioterapie va fi şi cu spitalizare continuă, 20 de paturi în spital, iar chirguia oncologică va avea 4 săli modulare ce vor deservi aceasă zonă, vom adăuga şi partea de laborator“, a declarat Udrea pentru zf.ro.

UPDATE: Precizările Medisprof

"Compania Medisprof Cancer Center nu ofera servicii pentru pacienti. Compania Medisprof Cancer Center este un SRL cu activitate principala imobiliara si de inchiriere, si care detine cladirea de pe B-dul Muncii 96-98 in care isi desfasoara activitatea companiile medicale din cadrul grupului Medisprof. 

Medisprof SRL este societatea medicala in contract cu CAS si este baza grupului fondat de Dr. Carolina Udrea. Medisprof Cancer Center este, intr-adevar, un brand al Medisprof si defineste locatia din Cluj-Napoca, B-dul Muncii, insa modalitatea de a prezenta informatia poate crea confuzie", a transmis Medisprof. 

Comenteaza