Spitalul din Mociu, la un pas de a fi redeschis

Spitalul din Mociu, la un pas de a fi redeschis
Ministerul Sănătăţii ar putea aproba redeschiderea Spitalului din Mociu, a transmis preşedintele Consiliul Judeţean, Horea Uioreanu, care s-a întâlnit cu oficialul guvernamental pentru a discuta pe tema aceasta. Imediat ce va primi avizul de funcţionare, clădirea spitalului din Mociu va fi preluată în patrimoniul Consiliului Judeţean.

Propunerea privind redeschiderea Spitalului din Mociu i-a fost prezentată ieri ministrului Sănătăţii, Vasile Cepoi. Acesta s-a întâlnit cu preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, cu şeful Direcţiei de Sănătate Publică, Dorina Duma şi cu directorul Spitalului Clinic de Recuperare, dr. Sanda Patrichi. Ministrul Cepoi a dat asigurări că Spitalul din Mociu ar putea fi redeschis, urmând să funcţioneze ca secţie externă a Spitalului de Recuperare, a informat Horea Uioreanu. "Domnul ministru m-a asigurat de toată deschiderea şi de tot sprijinul pentru obţinerea avizelor necesare redeschiderii spitalului. De acest obiectiv ar urma să beneficieze aproximativ 30 de mii de oameni din zona Mociu", a transmis Uioreanu.

El apreciază că, cel mai probail, un prim demers se va face în luna august, când clădirea spitalului din Mociu ar urma să fie trecută în patrimoniul administraţiei judeţene. "În bugetul pe anul 2013, vom fi prevăzuţi şi banii necesari reabilitării clădirii şi dotării cu aparatura necesară", a comentat Uioreanu. Spitalul din Mociu ar urma să aibă o secţie de urgenţă, precum şi un ambulatoriu de specialitate. "Probabil că pentru unele specialităţi nu va fi program zilnic, dar în mod sigur oamenii din Câmpia Transilvană vor avea posibilitatea să-şi facă analize şi controale de specialitate la Mociu, nu vor mai fi obligaţi să vină la Cluj-Napoca pentru orice problemă de sănătate", a precizat Uioreanu.

În prezent, clădirea din mociu stă închisă, administraţia locală neavând fpnduri pentru a o reabilita. Doar la parterul imobiliul funcţionează câteva cabinete de medicină de familie.

Etichete
Comenteaza