Surpriză! Au fost aprobate noi blocuri în Florești

Surpriză! Au fost aprobate noi blocuri în Florești
| Foto: google maps

Noile proiecte imobiliare își fac din ce în ce mai greu loc pe ordinea de zi a Consiliului Local Florești. De cele mai multe ori sunt respinse dacă ajung până în acest punct. De această dată, la ședința ordinară din luna august, au fost aprobate două noi proiecte de blocuri.

Consilierii locali din cea mai mare comună din țară au aprobat două proiecte de hotărâri care vizează edificarea a două blocuri în Florești. Este vorba de următoarele proiecte: 

• Elaborare Plan Urbanistic Zonal pentru ”CONSTRUIRE IMOBIL DE LOCUINȚE COLECTIVE CU REGIM DE ÎNĂLȚIME SUBSOL + PARTER + 2 ETAJE + ETAJ RETRAS, CU PARTER PARȚIAL COMERCIAL, AMENAJĂRI EXTERIOARE, ÎMPREJMUIRE, ORGANIZARE DE ȘANTIER, RACORDURI ȘI BRANȘAMENTE LA UTILITĂȚI”, situat în Florești, Strada Profesor Mocan Dumitru Nr. 52;

• ELABORARE PLAN URBANISTIC ZONAL PENTRU DESFIINȚARE CONSTRUCȚII EXISTENTE ȘI CONSTRUIRE IMOBIL MIXT CU REGIM DE ÎNĂLȚIME S+P+1E+2ER CU PARTER COMERCIAL, AMENAJĂRI EXTERIOARE, ÎMPREJMUIRE TEREN, RACORDURI ȘI BRANȘAMENTE LA UTILITĂȚI, situat în Comuna Florești, Strada Eroilor nr. 11.

Ambele proiecte au „trecut” cu votul majorității PNL+UDMR, cei de la USR votând împotrivă.

Primarul Floreștiului Bogdan Pivariu a declarat, încă de la momentul preluării mandatului, că nu își dorește stoparea dezvoltării comunei, dar dezvoltatorii imobiliari „trebuie să înțeleagă că sunt reguli noi ce trebuie respectate, deoarece s-a schimbat paradigma în ceea ce privește urbanismul odată cu nou administrație”.

Comenteaza