Tarcea, despre casele ilegale: "Noi nu demolăm nicio casă fără autorizație de construire, dacă nu există o sentință judecătorească"

Tarcea, despre casele ilegale: "Noi nu demolăm nicio casă fără autorizație de construire, dacă nu există o sentință judecătorească"

Primăria Cluj-Napoca a început să demoleze casele construite ilegal în oraș.

"Noi nu demolăm nicio casă fără autorizație de construire, dacă nu există o sentință judecătorească. În momentul în care există, ea devine executorie. Primăria are obligația să facă desființarea acelei construcții. Dacă noi nu putem în aplicare acest lucru, trebuie să plătim daune. Evident, sentința trebuie să fie definitivă și irevocabilă. Fac un apel pentru toți cei care vor să își construiască o casă, să obțină o autorizație de contruire pentru a nu rămâne fără agoniseala de o viață", a declarat viceprimarul Dan Tarcea, la un post de radio local. 

Familia Ielciu de pe Valea Chintălui şi-a vândut două apartamente ca să facă rost de bani pentru casă chiar dacă ştia că o construieşte pe teren interzis. Zilele trecute, proprietarul s-a trezit la uşă cu un executor judecătoresc şi cu o echipă de la demolări. Nu a avut ce negocia. 

În această situaţie sunt aproape 150 de familii de pe Valea Chintăului și Valea Fânațelor, care nu au avut bani să cumpere terenuri în Cluj-Napoca şi au construit pe parcele trecute în acte ca teren arabil. 

Comenteaza