Tarcea, despre park and ride: "Nu facem parcare pentru aeroport'' / Tarife diferențiate

Tarcea, despre park and ride: "Nu facem parcare pentru aeroport'' / Tarife diferențiate

Park&Ride-ul de pe strada Traian Vuia, de la aeroportul Cluj, urmează să fie realizat până la finalul anului 2024, iar investiția va diminua substanțial aglomerația și poluarea din oraș prin realizarea a peste 800 de noi locuri de parcare. 

''Parkingul este dedicat celor care vin la Cluj din alte localități și care își vor putea lăsa mașinile aici. În zona Park and Ride-ului va fi amenajată o stație de transport public, astfel că oamenii vor putea folosi mijloacele de transport în comun pentru a ajunge în oraș.

Vom avea un tarif diferențiat, un tarif mic pentru primele ore. Și un tarif care va crește exponențial dacă vii să îți lași mașina acolo pentru o durată mai mare de timp, pentru că nu ne dorim să transformăm această parcare într-un cimitir de mașini. Deci, nu ne dorim să facem „concurență” aeroportului, pentru că nu acesta este scopul. Scopul este ca cei care au treabă în oraș într-o zi să vină să-și lase mașina și să plece, nu să vină să lase mașina acolo și să plece în vacanță. Pentru aceasta trebuie să se ocupe aeroportul și companiile private de acest lucru.  Noi trebuie să ne asigurăm că eliminăm o parte din mașinile din oraș, astfel încât să avem un trafic cât mai mic în oraș și să avem aglomerație cât mai mică”, a declarat, marți, viceprimarul Dan Tarcea, la ZIUA LIVE.

De asemenea, în zonă vor fi amenajate locuri de parcare pentru taxiuri, cu automat de comandă, lucru ce va rezolva concurența neloială din prezent de la aeroport. 

Investiția realizată de Primăria Cluj-Napoca în zona str. Traian Vuia (nr. 149-151) include:

- amenajarea unei platforme de parcare și a accesului din drumul național;
- amenajare stații de transport în comun
- construcția unui terminal tip autogară, incluzând un corp de clădire pentru terminalul de transport, cu copertină pentru călători și autocare
- amenajarea unei piațete publice
- 300 noi arbori plantați.

În total sunt prevăzute 863 locuri de parcare:

- 788 locuri de parcare pentru autovehicule;
- 37 locuri de parcare pentru persoanele cu dizabilități;
- 30 de locuri de parcare pentru autovehicule electrice și hibride;
- 8 peroane pentru autobuze.

Strada Traian Vuia va fi sistematizată astfel: zonă de acces în Park&Ride, nou sens giratoriu, trotuare, relocarea stației pentru transportul în comun. Valoarea contractului de execuție lucrări: peste 14,5 mil euro. Lucrările sunt realizate de TCI Contractor General S.A.

Etichete
Comenteaza