Terenul pentru parcul științific și tehnologic din Cluj, intabulat

Terenul pentru parcul științific și tehnologic din Cluj, intabulat

Consiliul Județean Cluj anunță finalizarea procedurilor de intabulare a două imobile-teren în suprafață de 78.057 mp din incinta Parcului Industrial Tetarom I, pe care se va materializa viitorul Parc Științific și Tehnologic Tetapolis. 

Președintele Consiliului Județean, Alin Tişe, consideră că acest proiect va contribui la consolidarea statutului Clujului de pol al cercetării-inovării şi producţiei de înaltă tehnologie: „analizăm posibilitatea ca acest parc să fie dezvoltat inclusiv prin accesarea de fonduri europene, capitol la care Consiliul Județean Cluj este deja un lider în Regiunea Transilvaniei”.

Reamintim faptul că terenul în cauză a fost transmis, în baza Legii nr. 227/2016, din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Transporturilor, în domeniul public al judeţului Cluj şi în administrarea Consiliului Judeţean Cluj. Ulterior, în baza H.C.J. nr. 295 din 20 decembrie 2018, s-a aprobat trecerea acestui teren din domeniul public al județului Cluj în cel privat și încredințarea administrării către SC Tetarom S.A. În acest fel, prin intermediul aportului în natură, s-a realizat o majorare a capitalului social al Tetarom S.A. în cuantum de peste 19 milioane de lei, așa cum rezultă din valoarea de inventar a acestor imobile. 

Tetapolis este primul parc știintific şi tehnologic din Transilvania, lansat în 2016, în cadrul TechFest. Este un proiect de anvergură, cu o finanțare de 60 de milioane de euro din fonduri europene. Proiectul include birouri și laboratoare de cercetare, structuri complete de incubare, săli de conferințe, spații expoziționale, parking și construcții dedicate activităților sportive și de relaxare și urmărește să devină un centru de inovare și de dezvoltare al regiunii.

 

Comenteaza