Termenul la licitația pentru centura metropolitană a fost prelungit. A treia oară

Termenul la licitația pentru centura metropolitană a fost prelungit. A treia oară

Termenul la licitația pentru centura metropolitană a fost prelungit până luni, 13 noiembrie 2023, la solicitarea mai multor participanți. Termenul inițial era stabilit pentru data de 25 septembrie, fiind prelungit ulterior până la data de 31 octombrie, apoi 7 noiembrie.

''Licitația figurează in stadiul " suspendata" deoarece a fost trimisa spre validare o erata de prelungire a termenului limita de depunere oferte, pentru data de 13.11.2023, ora 15,00. Este o actiune ce trebuie luată din punct de vedere procedural, avand in vedere ca termenul de depunere oferte era stabilit pentru 07.11.2023, ora 15,00. Precizam ca am luat aceasta decizie la solicitarea transmisa din partea mai multor operatori economici interesati. In momentul publicarii eratei de prelungire, procedura va figura din nou in stadiul - in desfasurare'', transmite municipalitatea. 

Cele două tronsoane licitate inițial au fost comasate, iar la valoarea indicatorilor financiari eligibili pentru actualizare din devizul general a fost aplicat indicele de actualizare în procent de 14,8%.Valoarea actualizată a investiției este de 1.145.879.685,65 euro. Valoarea anterioară a fost 998.547.953,25.

SC Viarom Construct SRL, în asociere cu SC Electrogrup SA a câștigat licitația pentru primul tronson al centurii. Valoarea de licitație a fost de 102 milioane lei, valoarea adjudecată de 94 de milioane de lei. Termenul de execuție este de 14 luni, plus 6 luni de proiectare. Au fost 6 ofertanți la această licitație.

Centura Metropolitană Cluj-Napoca va avea în total 42 de kilometri și o durată de realizare de 4 ani (fiecare etapă). Pe traseul principal și pe drumurile de legătură sunt prevăzute 5 tuneluri de tip cut&cover respectiv galerie cu forare subterană. Pentru prima etapă de realizare a Centurii Metropolitane este prevăzută o lungime de 23,67 km și aproape 20 de kilometri de drumuri de legătură, iar pentru etapa II 18,6 kilometri și aproape 14 kilometri drum de legătură.

Comenteaza