"Transalpina de Apuseni": A fost semnat contractul pe lotul 1

"Transalpina de Apuseni": A fost semnat contractul pe lotul 1

Consiliul Județean Alba anunţat că a semnat marți, 6 decembrie, contractul, cu Elis Pavaje pentru continuarea lucrărilor pe lotul 1 al Transalpinei de Apuseni.

"Transalpina de Apuseni" va avea peste 78 de kilometri de drum județean modernizat și va asigura legătura între zona Apusenilor şi Autostrada Sebeş - Turda. Drumul străbate culmi de peste 1.000 de metri şi trece prin zone de o frumuseţe rară, cu păduri, chei şi poieniţe specifice Munţilor Apuseni. Finalizarea investiţiei va permite dezvoltarea turismului în această zonă defavorizată din cauza depopulării. 

„Astăzi a avut loc o întâlnire de lucru la sediul Primăriei municipiului Aiud între conducerea noului constructor – SC Elis Pavaje SRL, vicepreședintele Consiliului Județean Alba – Marius Hațegan și reprezentanții Primăriei municipiului Aiud. Împreună am convenit următoarele:

– Lucrările vor începe din municipiul Aiud (cu străzile Avram Iancu și Moților) în luna ianuarie 2023;
– Nu se decopertează înainte de sărbătorile de iarnă pentru că există riscul ca din cauza săpăturilor rețeaua de apă să înghețe;
– În săptămânile următoare se predă amplasamentul și se realizează organizarea de șantier;
– Pe perioada lucrărilor se va circula pe un singur sens, cu semafor;
– Conform contractului, lucrările pe întregul lot vor fi finalizate în termen de 12 luni;

Lotul 1 din proiectul de modernizare a DJ 107 I are o lungime de 43,51 kilometri, iar potrivit caietului de sarcini, până în prezent pe acest lot au fost executate lucrări în procent de aproximativ 29% din valoarea contractului de execuție, constând în: amenajarea terenului, terasamente, structură rutieră (strat de fundație din balast, strat de piatră spartă, strat de legătură din mixtură asfaltică), podețe tubulare de descărcare și podețe de acces, scurgerea apelor, lucrări de consolidări (fundație adâncită de parapet).

Pe acest lot sunt cuprinse și străzile Avram Iancu, Moților și Abrudului din municipiului Aiud. Disconfortul datorat de intrarea în insolvență a constructorului inițial ne-a afectat pe toți și ne pare rău pentru condițiile dificile de trafic. Ori de câte ori a fost posibil am solicitat și CJ Alba a intervenit de urgență pentru ameliorarea circulației. Pe primele două dintre aceste străzi au fost deja efectuate lucrări pentru introducerea în subteran a tuturor utilităților: rețele de apă, gaz, energie electrică, telefonie, internet. În curând urmează lucrările la infrastructura supraterană”, au scris reprezentanții primăriei Aiud pe Facebook.

Comenteaza