"U" nu mai poate intra pe Cluj Arena dacă nu plăteşte măcar 15% din datorii VIDEO

Veştile rele curg la Universitatea: după ce ieri acţionarii au decis intrarea clubului în insolvenţă, societatea care administrează stadionul Cluj Arena i-a pus în vedere că nu poate intra pe stadion dacă nu plăteşte măcar 15% din datorii. Cluj Arena SA e în situaţia de a nu-şi plăti facturile la întreţinere din cauza datoriilor "U", fără ajutorul Consiliului Judeţean.

Consiliul Judeţean a decis azi majorarea capitalului social al societăţii care administrează Cluj Arena, cu suma de 240.000 de euro. Fără aceşti bani, Cluj Arena e în imposibilitatea de a-şi plăti facturile la întreţinere, care se cifrează în fiecare lună la cel puţin 60.000 de lei.

"Am moştenit un muzeu, fără program în 2012", spune preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, în şedinţa deliberativului în care s-a decis majorarea capitalului socail. "Tot ce s-a făcut în 2012 s-a făcut în limita posibilităţilor, dar în 2013 e un program maximal şi minimal, deja fixat".

"Pe viitor vom fi mult mai stricţi cu Universitatea prin contractul pe care-l vom avea cu ei", spune directorul Cluj Arena SA, Radu Raţiu. "Din păcate avem greutăţi în a recupera sumele de la Universitatea Cluj, care are de virat peste 600.000 de lei în contul chiriei. Prin Consiliul de Administraţie le-am transmis că vor putea juca următorul meci numai dacă plătesc măcar 15% din datorie".
În acest moment Cluj Arena are de plătit 70.000 de lei ca datorii la furnizori, "dar vine şi factura pe decembrie", spune Raţiu.

Vezi declaraţia directorului Cluj Arena SA, Radu Raţiu, pe această temă:

Comenteaza