Un nou pod va fi construit peste Someş. Investiţie de 5 milioane de euro

Un nou pod va fi construit peste Someş. Investiţie de 5 milioane de euro

Podul, menit să descongestioneze traficul din zona Gării şi a cartierului Iris, va avea lungimea de 58 m şi va costa peste 24 de milioane de lei.

Acesta urmează să fie construit în paralel cu podul de cale ferată, legând zona gării de Piaţa 1 Mai. Investiţia se ridică la 24,4 milioane lei (5,1 milioane euro), bani de la bugetul local. Podul va avea lungimea de 57,9 m liniari cu o deschidere de 46 m, lăţimea de 26 m, două piste de biciclete şi trotuare.

Un nou pod va fi construit peste Someş. Investiţie de peste 5 milioane de euro

Consilierii locali vor vota, în şedinţa ordinară din 10 septembrie, un proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico - economici ai investiţiei "Construire pod peste râul Someșul mic care face legătura între str. Oașului și str. Răsăritului". Viceprimarul Dan Tarcea spunea, în februarie 2019, că podul va fi construit ţinând cont şi de proiectul municipalităţii de amenajare a malurilor Someşului.

"Suntem în faza de studiu de fezabilitate la podul Oașului - Răsăritului. Am avut o discuție cu proiectanții: au propus o variantă de pod cu două benzi, însă am solicitat să ne înainteze o variantă și cu patru benzi. Acest pod va ține cont și de proiectul cu malurile Someșului, va fi un proiect integrat. Sper ca până la sfârșitul lunii martie să fie gata acest studiu de fezabilitate, să îl putem vota în consiliul local. Acest pod va aduce o decongestionare a traficului în zona Gării și din cartierul Iris".

Comenteaza