Un spital clujean şi-a schimbat stăpânul

Un spital clujean şi-a schimbat stăpânul
11 spitale au fost trecute din subordinea Ministerului Sănătăţii în cea a Ministerului Transporturilor, prin ordonanţă de urgenţă aprobată de Guvern.

Spital CFR din Cluj, aflat pe strada Republicii, a trecut din subordinea Ministerului Sănătăţii în cea a Ministerului Transporturilor. 

Transferul este argumentat şi prin faptul că lipsirea personalului cu atribuţii în domeniul siguranţei transporturilor de posibilitatea efecutării la termen a examinărilor medicale şi psihologice ar duce la un blocaj al activităţii.

"Intenţia este de a transmite Spitalul CFR din Cluj către autorităţile judeţene, cu ideea realizării unui Spital de Urgenţe prin comasarea Spitalului CFR cu cel de Boli Infecţioase. Între momentul preluării de la Ministerul Sănătăţii şi cedării către autorităţile judeţene vom vedea dacă este posibil din fondurile Ministerului Transporturilor să ajutăm cu aparatură pentru un computer tomograf şi un RMN", a declarat urmă cu două săptămâni, la Cluj, Dan Şova, ministrul Transporturilor.

Alături de spitalul clujean, în subordinea Ministerului Transporturilor au mai trecut Spitalul Clinic Căi Ferate Oradea, Spitalul Clinic Căi Ferate Timişoara, Spitalul Clinic Căi Ferate Constanţa, Spitalul Clinic Căi Ferate Craiova, Spitalul Clinic Căi Ferate Iaşi, Spitalul General Căi Ferate Braşov, Spitalul General Căi Ferate Galaţi, Spitalul General Căi Ferate Ploieşti, Spitalul General Căi Ferate Sibiu şi Spitalul General Căi Ferate Drobeta Turnu-Severin.

 

Etichete
Comenteaza