Undă verde pentru mastodondul imobiliar pe de Oașului: locuințe, birouri, hotel, clinică medicală și food court

Undă verde pentru mastodondul imobiliar pe de Oașului: locuințe, birouri, hotel, clinică medicală și food court

Comisia de Urbanism a Primăriei Cluj-Napoca a aprobat proiectul imobiliar de pe strada Oașului nr. 27, ce va fi ridicat pe locul unei foste farbrici. Ansamblul va avea locuințe, birouri, food court, o galerie comercială, clinică medicală, un hotel și un aparthotel. De asemenea, va exista un imobil de 400 de metri pătrați care va fi donat Primăriei.

Terenul de 1,3 hectare se află în proprietatea S.C. HEXAGON DISTRICT S.R.L. și este situat la intersecția străzii Oașului cu strada Gării, zonă aflată în plină reconversie urbană - Parcul Armătura și malurile Someșului, podul Răsăritului, Parcul Feroviarilor, etc.

Pentru a primi undă verde, arhitecții din Comisia de Urbanism au "reglat" înălțimea clădirilor propuse - 7 etaje pentru corpul de hotel, 9 etaje pentru aparthotel și alinierea clinicii medicale la ultima clădire a vecinilor de la Liberty - 3 etaje în loc de 5.

Undă verde pentru mastodondul imobiliar pe de Oașului: locuințe, birouri, hotel, clinică medicală și food court

(*planșa înainte de modificările propuse în comisie)

Categoriile de lucrări necesare investiției vor fi:

a) Construire clădiri de locuințe colective, cu dotări de comerț / servicii la parter, clădiri cu funcțiuni administrative, medicale și turistice
b) Racorduri la rețele tehnico – edilitare existente
c) Sistematizarea verticală a terenului
d) Amenajare platforme, alei și drumuri de incintă
e) Amenajare spații verzi și plantate
f) Platforme gospodărești și amenajări tehnico-edilitare
g) Amenajarea străzilor adiacente situlu: Oașului, Fundătura Oașului, str. Gării - cu alei auto, velo, pietonale și spații verzi 
h) Dezmembrarea suprafețelor afectate de servitute de utilitate publică și a suprafețelor de teren necesare modernizării străzii Fundatura Oașului

La subsoluri se vor prevedea parcări auto și de biciclete, precum și spatiile tehnice necesare funcțiunilor propuse. Pe domeniul public se vor amenaja 8 locuri de parcare pe frontul sudic al str. Fundătura Oașului, care vor funcționa ca parcări publice pentru persoane cu dizabilități și parcări electrice, deservind funcțiunile de interes public propuse.

Hexagon District SRL face parte din grupul de firme Hexagon, controlate de Florin Mariș, fiul fostului director al Direcției Silvice Cluj, Traian Mariș, prins în flagrant pentru luare de mită și condamnat la trei ani de închisoare. Între timp Traian Mariș a decedat.

Proiectul a fost realizat de arhitecții de la Arhimar și urmează să intre în Consiliul Local, pentru ca apoi să meargă spre autorizare. 

Comenteaza