Undă VERDE pentru un nou parc industrial la Cluj. Oameni de afaceri cu greutate, în spatele investiției

Undă VERDE pentru un nou parc industrial la Cluj. Oameni de afaceri cu greutate, în spatele investiției
| Foto: CTATU Cluj

Urbaniștii județului Cluj au oferit aviz favorabil construirii unui parc industrial cu imobil de birouri, hale de producție și depozitare în localitatea Vâlcele, comuna Feleacu.

Proiectul care prevede edificarea unui parc industrial cu imobil de birouri, hale de producție și depozitare în localitatea Vâlcele, comuna Feleacu, a fost prezentat, joi dimineața, în ședința Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism (C.T.A.T.U) a județului Cluj. Proiectanții au transmis că au rezolvat problema sensului giratoriu care le-a fost semnalată la ședința precedentă.

Amplasamentul studiat se situează în intravilanul localitatii Vâlcele, în zona vestică a acesteia, în afara perimetrului de protecție a valorilor istorice și arhitectural urbanistice și este accesibil din partea de Nord-Est de pe str. DN1 – E60 450.

Se vor asigura 3 accesuri din drumul național european E60/DN, din care unul va fi cu dublu sens (intrare-ieșire) și va fi destinat exclusiv autoturismelor, iar celelalte două sunt cu sens unic, unul cu sens de intrare iar celălalt rezervat pentru ieșire.

Undă VERDE pentru un nou parc industrial la Cluj. Oameni de afaceri cu greutate, în spatele investiției

Suprafața totală a terenului pe care urmează să fie edificate construcțiile este de 26.357 mp. De asemenea, 246 de locuri de parcare ar urma să existe în parcul industrial, în subsol și la sol.

Potrivit documentației, tema proiectului presupune elaborarea unui plan urbanistic zonal (PUZ) cu scopul construirii unui parc industrial cu imobil de birouri, hale de producție și depozitare, amenajare parcuri, având regimul de înălțime de maximum
S+P+3E.

Realizarea investiției propuse reprezintă o contribuție deosebită pentru o dezvoltare majoră, atât din punct de vedere social, cât și economic. Propunerea, asemeni dezvoltărilor învecinate, duce la o modernizare industrială a zonei, la oportunități noi atât pentru comunitatea locală cât și extinsă”, se mai arată în documentație.

Totodată, se are în vedere obținerea unei viitoare certificări (BREEAM, LEED) pentru întregul ansamblu ca și clădire verde, ceea ce subliniază angajamentul proiectului față de sustenabilitate și eficiență energetică. În acest sens, s-a dezvoltat o soluție inovatoare și ecologică, care include multiple măsuri menite să reducă impactul asupra mediului și să optimizeze consumul de resurse.

Cine sunt investitorii

Beneficiarul investiției este Reggia Capital & Real Estate. Conform site-urilor de specialitate, societatea a avut, în anul 2022, o cifră de afaceri de 22.565.831 de lei. Societatea REGGIA CAPITAL & REAL ESTATE S.R.L. este fosta DIRECT ONE NEW MEDIA S.R.L., parte a grupului de firme controlate de antreprenorii Teofil Mureşan si Simion Mureşan, patronii companiei clujene Electrogrup.

Frații Mureșan au pus bazele Electrogrup Infrastructure (E-INFRA) în urmă cu 20 de ani, clădind în timp unele dintre cele mai importante companii în domeniul proiectelor de infrastructură energetică și telecomunicații. Acum, grupul reunește businessurile Electrogrup, Direct One, Nova Power & Gas, Wesee şi Netcity.

În 2022, afacerile consolidate ale grupului erau estimate la 400 de milioane de euro, dublu faţă de anul 2021.

Comenteaza