USR vrea înființarea unei comisii de monitorizare a proiectelor de infrastructură ale Clujului

USR vrea înființarea unei comisii de monitorizare a proiectelor de infrastructură ale Clujului

USR vrea înființarea unei Comisii, care să aibă în sarcină monitorizarea și transparentizarea proiectelor de infrastructură ale municipiului, cu accent pe metrou și centura metropolitană.

''Dorim să lansăm o propunere la adresa Primăriei Municipiului Cluj-Napoca pentru înființarea unei Comisii, care să aibă în sarcină monitorizarea și transparentizarea proiectelor de infrastructură ale municipiului, cu accent pe metrou și centura metropolitană, și identificarea de soluții și planuri de acțiune la eventualele probleme cauzate de lucrările la acestea. Propunerea de comisie pe care o înaintăm include cooptarea mai multor specialiști și reprezentanți ai instituțiilor publice și partidelor politice, toți aceștia sub o coordonare a Primăriei Municipiului Cluj-Napoca. Enumerăm mai departe părțile care vor trebui implicate în această comisie, fără a ne limita la acestea. Orice alte părți, care pot contribui la desfășurarea eficientă a lucrărilor la proiectele de infrastructură, sunt binevenite'', transmite URSR Cluj.

Membri comisiei propuse:

Reprezentanți ai Primăriei Municipiului Cluj-Napoca;
Reprezentanți ai primăriilor din zona metropolitană Cluj-Napoca, parte din proiectele metroului și/sau centurii metropolitane și din proiecte de dezvoltare amintite mai sus;
Reprezentanți ai companiilor de utilitate publică ale căror activitate afectează sau este afectată de proiectele metroului și/ sau centurii metropolitane și de alte proiecte de dezvoltare amintite mai sus;
Reprezentanți ai societății civile;
Specialiști în domeniul construcției de infrastructură rutieră;
Specialiști în mobilitate urbană;
Specialiști în mediu și reducerea poluării;
Specialiști în sănătate publică;
Specialiști în comunicare publică;
Reprezentanți ai tuturor partidelor din consiliile locale ale Municipiului Cluj-Napoca și ale comunelor din zona metropolitană, parte din proiectele metroului și/sau centurii metropolitane și din alte proiecte de dezvoltare amintite mai sus.

USR Cluj dorește ca această comisie să se concretizeze în cel mai scurt timp posibil, iar în acest i-au propus edilului Emil Boc să vă alăture demersului, în calitate de co-inițiator, pentru a se elabora o Hotărâre de Consiliu Local prin care să se înființeze această comisie.

Comenteaza