V-am spus noi! ziuadecj.ro a anunţat încă dinaintea concursului cine va conduce Sala Polivalentă

V-am spus noi! ziuadecj.ro a anunţat încă dinaintea concursului cine va conduce Sala Polivalentă
În luna august ziuadecj.ro vă anunţa în exclusivitate cine va administra SC Sala Polivalentă SA, iar datele se confirmă. Un fost fotbalist se pregăteşte să se instaleze în fotoliul de director al noii societăţi.

Fostul şef al Direcţiei de Sport, Constantin Răduţă, se pregăteşte să preia funcţia de director la Polivalentă. În 14 august, ziuadecj.ro scria că acesta va administra sala, deşi la vremea aceea nu se cunoştea nici măcar componenţa Consiliului de Administraţie.

Citeşte: Am aflat cine va administra Sala Polivalentă, deşi abia se depun dosarele pentru post

Răduţă este apropiat al PDL şi a fost numit şef la Direcţia de Sport când democrat-liberalii erau la putere, iar Emil Boc ocupa postul de premier. Constantin Răduţă a fost înlocuit în această vară de la Direcţia de Sport. Locul său a fost luat de un PSD-ist, Ovidiu Chifor. Răduţă a jucat fotbal la Universitatea, la sfârşitul anilor '70, şi a fost chiar antrenor al echipei pentru o perioadă scurtă de timp. Acesta a fost apoi şef la Administraţia Taberelor Şcolare, de unde s-a transferat la Direcţia de Sport în septembrie 2010.

Primăria Cluj-Napoca a anunţat scoaterea la concurs a postului de administrator pentru noua sală polivalentă şi a celor de membri în Consiliul de Administraţie încă din luna august, iar candidaţii au avut ocazia de a îşi depune dosarele până în data de 19 august. Conform unor surse ziuadecj.ro, Constantin Răduţă a trecut de selecţia dosarelor de concurs şi urma să susţină marţi interviul în faţa comisiei de selecţie a personalului, fiind singurul candidat pentru postul de director.

Kinizsi Zoltan, un apropiat al viceprimarului Anna Horvath, care candida atât pentru funcţia de director adjunct cât şi pentru cea de şef la departamentul tehnic şi administrativ şi-a retras dosarul şi a ieşit din cursă. Astfel, pentru postul de director adjunct societatea care va administra Sala Polivalentă a rămas fără candidaţi, iar pentru postul de şef tehnico-administrativ a rămas în joc doar Ionuţ Rusu.

Pentru funcţia de şef la departamentul de evenimente, marketing şi publicitate s-au înscris doi candidaţi, Cecălăşan Virgil-Călin şi Rusu Teodor-Claudiu, cel din urmă fiind declarat respins la proba dosarelor, întrucât nu respecta condiţiile impuse în regulamentul concursului. La departamentul economic, juridic şi resurse umane s-au aflat pe liste trei candidaţi: Goron Rita, Lădaru Loredana-Maria şi Potra Dorel, prima dintre cei trei fiind declarată respinsă. 

Tot la începutul lunii august, municipalitatea a anunţat scoaterea la concurs a celor şapte posturi în Consiliul de Administraţie (CA) al noii săli. În CA au fost admiși prin concurs angajaţi ai primăriei sau politicieni. Cele şapte locuri disponibile au fost ocupate de: Ovidiu Cîmpean (PDL) Dan Macovei (PDL), Marinela Cozea (PDL), Petru Călian (PDL), Ionuț Moldovan (PNL), Viorel Nicolae Daniș (PSD) și Gaspar Istvan (UDMR).

Sala Polivalentă a fost construită pe baza unei investiţii totale de 88 de milioane de lei, cu scopul de a găzdui competiţii sportive naţionale şi internaţionale, congrese şi concerte. Noul obiectiv al Clujului va fi administrat de o societate comercială înfiinţată după modelul societăţii Cluj Arena, care gestionează stadionul din vecinătate, inaugurat în 2011. Inaugurarea oficială a Sălii Polivalente va avea loc în 31 octombrie, cu un concert susţinut de artistul britanic James Blunt, în cadrul Festivalului Internaţional de Muzică şi Artă Transilvania - TIMAF.

Constantin Răduţă: "Sunt numai presupuneri"

ZIUA de CLUJ l-a întâlnit pe Constantin Răduţă marţi după-amiaza, la Primărie, unde aveau loc interviurile organizate de comisia de selecţie. Acesta nu a putut explica de ce se ştia încă de acum şase săptămâni că va fi directorul Sălii Polivalente. La acea dată, societatea Sala Polivalentă SA nu exista încă şi abia se depuneau cv-uri pentru formarea Consiliului de Administraţie, organismul care urma apoi să recruteze personalul pentru administrarea sălii. "Sincer să fiu, îmi doream funcţia, pentru că am fost mereu un om activ. Vreau să fac ceva pentru clujeni, pentru sportul clujean. Fiecare e liber să scrie ce vrea. Oricum, sunt doar presupuneri: încă nu se ştie dacă voi fi eu director sau nu", a spus fostul director al Direcţiei de Sport.

Comenteaza