Vedeţi să excavaţi? Un grup de „cetăţeni responsabili" a realizat un act autotintitulat de „nesupunere civică"

Vedeţi să excavaţi? Un grup de „cetăţeni responsabili
Surpriză pentru muncitorii care scot pământ şi arbori de pe malul Someşului.

Un grup de clujeni a vopsit joi dimineaţă geamurile buldozerelor care urmau să continue excavarea pământului şi dezrădăcinarea arborilor de pe malul sudic al Someşului. Pe geamuri a apărut inscripţia „Oraşul e al tuturor". Resposabilii pentru acest gest elaborat şi un comunicat postat pe reţeaua Facebook cu hashtag-ul „oraşulealtuturor".

„În dimineaţa zilei de 29 noiembrie 2015, ziua în care are loc protestul "Oprim distrugerea Someşului!", anunţat pe pagina de facebook Someşul nostru, utilajul cu ajutorul căruia în ultimele zile s-a început excavarea malului Someşului din apropierea podului Regina Elisabeta a fost pus în stare de nefucţionare de către nişte cetăţeni responsabili, prin acoperirea geamurilor acestuia cu vopsea. Scopul acestei acţiuni este stoparea imediată a lucrărilor de distrugere a spaţiului verde şi a afectării iremediabile a copacilor iîn jurul cărora s-au efectuat săpături. Această acţiune este un act de nesupunere civică şi vine ca răspuns la modul în care Primăria Cluj, şi mai ales primarul Emil Boc, tratează mişcarea creată pentru salvarea acestui spaţiu verde", scrie în comunicat.

Întregul text este publicat pe pagina de Facebook Prietenii Someşului.

Revendicarea #oraşulealtuturor:

"Vrem stabilirea unui proces prin care societatea civilă să fie ascultată şi luată în considerare de autorităţi şi experţi, atunci când vine vorba despre viitorul oraşului nostru. Vrem un proces transparent şi inclusiv, în care vocea noastră contează, indiferent de expertiză, vârstă, sex sau abilitate. Până când acest lucru nu se întâmplă, vom lupta prin orice mijloace vor fi necesare pentru dreptul nostru la oraş!"

Comenteaza