Foto VERDE! Nou ansamblu de case în cea mai căutată zonă de lângă Cluj-Napoca

VERDE! Nou ansamblu de case în cea mai căutată zonă de lângă Cluj-Napoca
| Foto: randări - Trans Form SRL

Urbaniștii județului Cluj au dat, joi, aviz favorabil construirii unui proiect de construire de locuințe individuale, în satul Vâlcele, comuna Feleacu.

Proiectul denumit „Elaborare documentație PUZ pentru parcelare teren, construire locuințe individuale, spațiu verde, amenajare acces și circulații, racorduri, branșamente, operațiuni notariale”, a fost dezbătut și votat în ședința Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism (C.T.A.T.U) a județului Cluj. 

Suprafața totală a terenului pe care vor fi edificate cele 12 case este de 16.800 mp. Beneficiarul investiției este SC Tusco Imobiliare din Cluj-Napoca.

Potrivit documentației, zona în care se află amplasamentul are un imens potențial de dezvoltare, atât din punct de vedere al poziției, cât și datorită tendinței populației de a se stabili în zonele mai puțin poluate și aglomerate ale Clujului. 

Elementele aflate în vecinătatea zonei de studiu au avut, de asemenea, un aport important în conturarea temei - program. Faptul că aceasta se află între drumul E60 și vatra satului, a făcut oportună propunerea unui ansamblu de locuințe individuale și a unui spațiu verde public care să-l deservească”, se mai arată în memoriul de prezentare.

Arhitectul șef al județului Cluj, Claudiu Salanță, a propus un aviz favorabil, dar a ținut să precizeze că drumurile se vor autoriza prima dată, apoi parcul, iar abia apoi casele de locuit.

Comuna Feleacu este luată cu asalt de către dezvoltatorii imobiliari, fiind zona cu cele mai multe proiecte de acest gen aprobate în cadrul comisiei de urbanism în ultimele luni.

Comenteaza