VERDE pentru ansamblul imobiliar şi hotelul de patru stele pe malul Someşului. Se schimbă sensurile de circulație

VERDE pentru ansamblul imobiliar şi hotelul de patru stele pe malul Someşului.  Se schimbă sensurile de circulație

Consilierii locali din Cluj-Napoca au votat în unanimitate, cu 26 de voturi, proiectul de hotărâre privind aprobarea planului urbanistic zonal pentru dezvoltarea ansamblului mixt de str. Traian nr. 40-46. Este vorba despre blocuri cu șapte etaje și un hotel de 4*, cu peste 200 de locuri de parcare, pe malul râului.

Proiectul a trecut fara luări de cuvant din partea consilierilor locali, iar comisia de urbanism a depus două amendamente, prin care cere plantarea a cel puțin 10 arbori pe spațiul verde, iar cele 58 de locuri de parcare, cu acces public, să fie amplasate în subsol.

Conform documentelor publicate de municipalitate, blocurile de șapte etaje vor avea spațiu comercial la parter și 118 locuri de parcare, iar hotelul cu regim de înălțime: 1-3S+P+5E+R va avea 116 locuri de parcare, dintre care 58 cu acces public. Proiectul prevede și cedarea către primărie a culoarului de pe malul Someșului, astfel încât să fie amenajat pentru pietoni un spațiu de promenadă.

Străzile Traian și Daniil Barcianu vor fi modernizate, iar circulațiile, schimbate:

  • Str. Traian – profil de 26 m, conține trei benzi auto, spații pietonale, velo și plantații în aliniament.
  • Str. Daniil Barcianu – profil de 26 m, cu două benzi auto pe direcția de mers, spații pietonale, velo și plantații în aliniament.
  • Accesul auto pe str. Traian 44-46 – str. Daniil Barcianu se va realiza din str. Daniil Barceanu, cu viraj exclusiv la dreapta.
  • Accesul auto pe str. Traian 40-42 se va realiza din str. Traian cu viraj exclusiv la stânga, acest tronson de stradă fiind cu sens unic.
  • Pe strada E. Petrovici se va inversa sensul unic actual de circulație, cu parcări pe partea stângă, pe noul sens de circulație.
  • Pe str. Traian între intersecțiile cu str. D. Barcianu și E. Petrovici se va institui sensul unic spre centru
  • Pe str. Haiducului se va inversa sensul actual de circulație, iar pe ultimii 30 de m de la ieșirea din str. Traian se vor asigura două benzi carosabile. Sensul unic de pe str. Decebal se va extinde și pe tronsonul cuprins între străzile E. Petrovici și Haiducului.
  • Pentru a ridica ambele construcţii amintite vor fi demolate două clădiri cu câte trei etaje, aflate în stare de degradare şi prea puţin utilizate.


Proprietari terenurilor sunt MAPCOM Estate și SIFI CJ OFFICE.

Potrivit presei locale din Mureș, Mapcom este controlată de familia Plopeanu, adică Alin Doru și soția sa, Adina Gabriela (care deține și futuristul hotel Privo), fiica milionarului Emil Morariu. Ultimul a fost acționar al fabricii de bere Bere Mureș, firmă vândută în 2008, către Heineken, cu 150 de milioane deeuro.

Sifi CJ Office s-a înființat în 1998, sub denumirea de Complex Laboratoare SA, în urma divizarii societății comerciale Arta Culinară (actual SIFI Cluj Retail). Societatea își realizează cifra de afaceri exclusiv din activitatea de închiriere a spațiilor comerciale din patrimoniu.

SIF Imobiliare PLC detine 98,83% (39,8 milioane de acțiuni) din capitalul social al firmei, iar alți acționari, diferenta de 1,17% (0,4 milioane de acțiuni). Societatea deține un singur imobil cu structura S+P+2E, având o suprafață desfășurată de 3.074 mp (construit 1.082 mp), și teren de 2.883 mp. Imobilul este amplasat în zona centrala a municipiului Cluj-Napoca. SIF Imobiliare PLC este o societate de investiții și dezvoltare imobiliară controlată de Societatea de Investiții Financiare SIF Banat-Crișana.

Beneficiarii celor două proiecte sunt o firmă din Cluj, Doralex, și Privo In, din Târgu-Mureș, unde deține Hotelul Privo. Proiectantul general este Atelier RVD. Doralex este controlată de Beniamin Timari, fiind cea care a amenajat hotelul de 4* Sunny Hill din comuna Baciu, dar și o serie de proiecte imobiliare importante în Cluj-Napoca (Mănăştur Sud şi zona Colina) și Floreşti. De asemenea, a implementat sistemul de iluminare cu sistem led din comuna Mociu şi a avut contracte cu mai multe primării din Transilvania.

Comenteaza