Verde pentru Spitalul Regional Cluj / Tișe: „E un nou pas înainte pentru materializarea acestui obiectiv de investiții extrem de important”

Verde pentru Spitalul Regional Cluj / Tișe: „E un nou pas înainte pentru materializarea acestui obiectiv de investiții extrem de important”
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Camera Deputaților a adoptat, în cadrul ședinței desfășurate marți, proiectul de Lege pentru aprobarea contractului de finanțare dintre România și Banca Europeană de Investiții, în valoare de 305 milioane de euro, în vederea realizării Spitalului Regional de Urgență Cluj.

Unitatea sanitară cu șapte niveluri - subsol, parter și cinci etaje, va avea 849 de paturi, 19 săli de operație și va dispune de o tehnologie avansată, astfel încât să fie asigurate servicii medicale de urgență la cele mai înalte standarde, precum și un act medical de calitate superioară. Acesta va beneficia de un heliport și va avea 1.396 de locuri de parcare.

„E un nou pas înainte pentru materializarea acestui obiectiv de investiții extrem de important pentru Cluj, pentru regiunea de nord-vest și întreaga țară. Ne dorim ca toate demersurile procedurale să fie finalizate în termenul prevăzut, astfel încât construcția propriu-zisă să poată începe cât mai curând”, a afirmat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Estimarea este că investiția, în valoare de circa 500 milioane euro, va fi realizată într-o perioadă de maxim șapte ani iar implementarea acesteia va fi asigurată prin Ministerul Sănătății.

Reamintim, în acest context, faptul că terenul pe care urmează să fie edificat spitalul a fost preluat de către Consiliul Județean Cluj prin Hotărâre de Guvern în anul 2012, după care forul administrativ județean și-a îndeplinit toate obligațiile asumate pentru viabilizarea acestuia.

În luna noiembrie 2017 Consiliul Județean Cluj a predat acest teren către Ministerul Sănătății pentru a se putea obține de către România, prin intermediul Guvernului, finanțarea europeană necesară.

Ulterior, Comisia Europeană a aprobat o investiție în valoare de nu mai puțin de 47 de milioane de euro, din Fondul European de Dezvoltare Regională, pentru construirea și dotarea Spitalului Regional de Urgență de la Cluj.

Comenteaza