Veste bună pentru gazonul de pe Cluj Arena! Tișe: „Avem două oferte depuse” / Ce spune de cheltuielile celor de la ”U”

Veste bună pentru gazonul de pe Cluj Arena! Tișe: „Avem două oferte depuse” / Ce spune de cheltuielile celor de la ”U”

Stadionul din centrul orașului va avea în curând un nou gazon, în special pentru organizarea Campionatului European de Tineret, care se va desfășura la vară pe patru stadioane din România, printre care și Cluj Arena. Este pentru prima dată când gazonul va fi schimbat integral din bani publici.

Consiliul Județean Cluj a lansat o licitație publică pentru schimbarea gazonului. Valoarea totală estimată a contractului este de 3,25 milioane de lei (aproximativ 658.000 de euro). Conform caietului de sarcini, gazonul, în suprafață de 7.900 metri pătrați, va fi cu iarbă naturală, nu hibrid, așa cum se vehiculase inițial.

Liderul forului administrativ județean clujean, Alin Tișe, a anunțat, marți, la un post local de radio, că două firme au depus oferte pentru schimbarea gazonului și celelalte lucrări, printre care schimbarea instalației de încălzire și cea a sistemului de drenaj.

„S-au depus două oferte pentru schimbarea gazonului. Termenul limită a fost ieri la ora 15.00. Vom alege oferta cea mai bună și când timpul va permite vom intra cu lucrări. Sper să nu se conteste între ei”, a declarat șeful CJ Cluj.

Lucrările efective de înlocuire a gazonului vor dura maxim 30 de zile și vor avea loc, cel mai probabil, în martie-aprilie. În ceea ce privește criteriile de atribuire a contractului, acestea se referă la prețul cel mai scăzut, cu o pondere de 80%, și timpul de realizare a lucrărilor - 20%.

Amintim faptul că actualul gazon nu a fost schimbat, în integralitatea lui, niciodată de la inaugurarea stadionului Cluj Arena, în 2011. Până acum au fost schimbate doar rulourile, pe anumite porțiuni, de către organizatorii Untold.

„Universitatea Cluj nu își permite să plătească cheltuielile”

Peluza "Șepcile Roșii" a transmis, în urmă cu câteva zile, o scrisoare deschisă către președintele Consiliului Județean în privința stării gazonului de pe Cluj Arena și a lucrărilor de schimbare a suprafeței de joc cu urmează să aibă loc.

Alin Tișe a vorbit și despre acest subiect și a afirmat referitor la cheltuielile pentru încălzirea gazonului înainte de meciuri că acestea sunt foarte mari, iar clubul clujean nu și le permite.

Chiar vreți să deschidem subiectul cu plata facturilor? Esența este următoarea: dacă încălzim gazonul cu 3-4 zile înainte și le punem factura la cei de la Universitatea Cluj, o să se înghită banii primiți de la primărie în câteva luni. După ce vom implementa sistemul și vom repara tot și va fi funcțional o să vă dau toate costurile pe care le are Universitatea cu tot ajutorul nostru pe chirii și o să vă dau să vedeți comparativ și cu alte echipe câți bani plătesc cei de la Craiova.

Vedeți cât plătește echipa Craiovei să joace pe stadionul din Croaiova, cât plătește Becali când joacă pe Național Arena. La Mediaș încălzirea cu trei zile înainte de meci ajunge la 10.000 de euro. Și mai puneți, dacă adaugăm tarifele de la Craiova, încă vreo 10.000 de euro închirierea gazonului, cu curentul de la sălile unde te schimbi, tot ce înseamnă tribune, adunați-le pe toate și vedeți dacă U Cluj ajunge la 20.000 de euro pe lună, își permite să plătească sumele acestea?

Noi ne bucurăm. Vanii aceștia merg în buzunarul județului, dar acești bani trebuie plătiți, nu poți rămâne restant prin simplul fapt că le plătește comunitatea. Eu am încercat permanent, prin tarifele pe care le-am practicat acolo, să ajutăm echipa. Doar să ne asigurăm că echipa poate duce o asemenea cheltuială pentru că, apoi, s-ar întâmpla reproșuri de genul «cum adică stadionul care e al comunității să plătim atâția bani, de ce nu acoperă comunitatea aceste costuri».

Nouă ne este foarte simplu să aplicăm tarife și să punem în funcțiune o instalație. Noi am încercat să ajutăm echipa pentru că nu are bugetul pe care și-l dorește și nu întotdeauna lucrurile sunt roz. Dar dacă se dorește o astfel de relație nemțească în care plătești la metru pătrat, plătești la kilowat, plătești la oră, la tot, exact cum se întâmplă oriunde în lumea asta, noi nu avem o problemă și vă asigură că va fi totul perfect”, a explicat Tișe.

Comenteaza