Viceprimarul Dan Tarcea: „Avem o creștere semnificativă a numărului de elevi care utilizează transportul în comun în Cluj-Napoca”

Viceprimarul Dan Tarcea: „Avem o creștere semnificativă a numărului de elevi care utilizează transportul în comun în Cluj-Napoca”

Traficul rutier este una dintre cele mai stringente probleme cu care se confruntă clujenii, iar în timpul școlii, acesta este foarte îngreunat. Vestea bună este că tot mai mulți elevi clujeni folosesc mijloacele de transport în comun dedicate, dar nu numai, a precizat viceprimarul Dan Tarcea, pentru ZIUA de CLUJ.

Potrivit lui Dan Tarcea, în anul școlar 2023-2024, peste 27.000 de elevi și-au făcut abonamente pe mijloacele de transport în comun, ceea ce înseamnă cu 34% mai mult față de anul anterior.

„Avem o creștere semnificativă a numărului de elevi care utilizează transportul în comun în orașul nostru. Peste 27.000 de elevi și-au făcut abonamente la CTP, în anul școlar 2023-2024, iar asta înseamnă cu 34% mai mult față de anul anterior.

Dintre aceștia, peste 10,000 de elevi sunt în clase 0-IV, iar acești elevi au la dispoziție autobuzele școlare dedicate pe 14 trasee din oraș, cu 19 autobuze. Au fost transportați peste 150.000 de copii cu aceste 19 autobuze pe cele 14 rute astfel încât putem spune că noi putem să le oferim o alternativă copiilor și părinților lor de a avea cu ce să ducă copiii la școală”, a declarat Dan Tarcea.

Potrivit viceprimarului, în momentul de față, aproape toate cartierele Clujului au câte un autobuz dedicat pentru copii.

„Vorbim aici de cartierele Zorilor, Mărăști, Gheorgheni, Mănăștur, Grigorescu, Bună-Ziua, Bulgaria, Iris și inclusiv de zona Lombului, deci aș putea spune că apoape toate cartierele sunt conectate cu aceste autobuze dedicate.

Iar pe măsură ce vor veni și alte autobuze ne gândim cum putem să extindem această facilitate și pentru restul cartierelor. De asemenea, începând de anul acesta, Primăria municipiului Cluj-Napoca oferă gratuitate la transportul public și pentru copiii din zona metropolitană care vin la Cluj la școală”, a mai spus Dan Tarcea.

Comenteaza