Video VIDEO de pe șantierul Cluj Arena. Se montează noul gazon

VIDEO de pe șantierul Cluj Arena. Se montează noul gazon
| Foto: captură video

Gazonul de pe stadionul din centrul orașului este schimbat de un consorțiu format din 5 firme de profil. Este pentru prima dată când gazonul va fi schimbat integral din bani publici. Un video cu șantierul a fost publicat vineri.

Filmulețul a fost postat chiar de președintele forului administrativ județean clujean, Alin Tișe, pe pagina sa de Facebook.

„Consiliul Județean Cluj schimbă gazonul de pe Cluj Arena! Vreau să subliniez încă o dată că NU este o simplă schimbare a stratului superior de gazon. De această dată, a fost o lucrare complexă. Am înlocuit toate substraturile, până la sistemul de drenaj. Acest sistem nu a fost înlocuit de la inagurarea din 2011”, a transmis Tișe.

Consorțiul de firme declarat câștigător al licitației privind înlocuirea gazonului și a sistemelor de irigație și degivrare la stadionul Cluj Arena a demarat joi, 20 aprilie, etapa finală a lucrărilor prevăzute în cadrul contractului în valoare de peste 2,6 milioane de lei – montarea noilor rulouri de gazon.

Date tehnice ale noului gazon:

- Suprafață totală: 7.900 mp
- Densitate minimă: 98%
- Grosime: min. 4 cm (1-2 cm strat de sol și 2-3 cm strat vegetal aerian/iarbă)
- Aclimatizat, cu rădăcini dense și cu rezistență sporită la trafic intens și iernare
- Rulourile de gazon sunt instalate pe substratul nisipos de utilaje special destinate montării gazonului în role pentru spații sportive.

Noul gazon de pe Cluj Arena va fi inaugurat joi, 27 aprilie 2023, odată cu desfășurarea semifinalei Cupei României, dintre echipele de fotbal ”U” Cluj și UTA Arad.

Amintim, săptămâna trecută, o delegație formată din reprezentanți ai U.E.F.A. și F.R.F. a inspectat stadionul Cluj Arena, în vederea verificării condițiilor oferite pentru desfășurarea Campionatului European de Fotbal U21.

Cine schimbă gazonul de pe Cluj Arena - Este vorba despre firmele:

1. SPORTS FIELDS – 36,13 % - lucrări de instalare gazon (experiență relevantă: schimbare gazon stadion CFR Cluj)
2. GREEN CITY CARE S.R.L. -  24,85 % - lucrări decopertare, realizare substrat, așternere strat nou de substrat nisip, verificare sistem de irigații
3. ECO GARDEN CONSTRUCT SRL - 24,43 % - îndepărtare gazon actual , know-how,  mentenanță ulterioară 10 luni
4. HOBBIT INTEGRAL RO SRL – 14,58 % - servicii de furnizare și montare instalații de încălzire teren joc
5. ELIO INDUSTRIAL SRL – 0,01% - servicii de proiectare linii electrice

Valoarea totală a contractului este de 2.623.627,72 lei, la care se adaugă TVA. Valoarea estimată  inițial: 3.250.000 (fără TVA), economiile finale fiind de 626.373 lei (fără TVA).

Comenteaza