Vin banii de la Ministerul Apelor pentru devierea pâraielor din zona Aeroportului

Vin banii de la Ministerul Apelor pentru devierea pâraielor din zona Aeroportului
Vor veni banii necesari pentru lucrările de deviere a pârurilor Becaş şi Murători, astfel încât noua pistă de aterizare-decolate a Aeroportului, de 2100 de metri, să poată fi finalizată şi dată în folosinţă.

Ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Lucia Varga, a dat asigurări că într-o primă etapă va dispune alocarea a 4 milioane de lei, urmând ca la următoarea rectificare bugetară să mai aloce 4 milioane de lei.

Finanţarea proiectului de amenajare a râului Someş va fi împărţită în două. Pe de-o parte se impune ca statul să găsească soluţii pentru acele lucrări neeligibile, care vizează zona Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca şi pentru care nu se pot acorda fonduri europene.

"În total, lucrările neeligibile se ridică la 27 de milioane de lei. Anul acesta, noi vom putea aloca 8 milioane de lei, pentru că am înţeles cerinţele Consiliului Judeţean Cluj şi ale Direcţiei de Ape Someş Tisa. Este foarte important ca aeroportul clujean să poată să finalizeze noua pistă, pentru Cluj dar şi pentru întreaga regiune de nord-vest. Acum, vom da 4 milioane de lei, iar la următoarea rectificare bugetară încă 4 milioane de lei. În următorii doi, trei ani, vom reuşi să asigurăm toată suma", a precizat Lucia Varga. Preşedintele Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu, a dat asigurări că banii care vor veni de la Ministerul Apelor vor fi suficienţi pentru devierea pârurilor Becaş şi Murători, astfel încât pista Aeroportului să poată fi finalizată anul acesta. În paralel, Direcţia de Apă Someş Tisa va face demersuri pentru a acoperi celelate lucrări de amenjare a Someşului, prin programul europan POS - Mediu.

 

Comenteaza