Vor bani europeni pentru Spitalul Regional de Urgenţă

Vor bani europeni pentru Spitalul Regional de Urgenţă
Construcţia Spitalului Regional de Urgenţă se va realiza din fonduri europene, după ce demarează noul exerciţiu bugetar al UE, 2014-2020.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu, i-a informat pe parlamentarii clujeni că noul ministru al Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, i-ar fi promis că proiectul spitalelor regionale - pe care l-a gândit chiar el, în Guvernul Tăriceanu- va fi relansat. Conform lui Uioreanu, proiectul Clujului va avea prioritate în implementare.

Toţi parlamentarii de Cluj care au dat curs invitaţiei preşedintelui Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu, de a se întîlni, la finele săptămânii trecute pentru a discuta proiectele judeţului, au apreciat că se impune ca proiectul Spitalului Regional de Urgenţă să demareze cât mai curând. Uioreanu le-a cerut parlamentarilor să susţină demersul Clujului pentru realizarea acestui obiectiv, având în vedere că Ministerul Sănătăţii şi-ar fi exprimat deja poziţia cu privire la realansarea programului pentru construcţia unor spotale regionale de urgenţă în toată ţara.

„Noul ministru al Sănătăţii a promis că va relansa acest program mai ales pentru că tocmai el este cel care l-a şi iniţiat, încă de pe vremea când era ministru în Guvernul Tăriceanu. Mi-a promis că proiectele spitalelor din Cluj şi Iaşi vor avea prioritate. În ce ne priveşte, noi sunem destul de avansaţi proiectul nostru. Avem terenul din Floreşti disponibil pentru construcţie, nu ne mai rămâne decât să reactualizăm planurile urbanistice. Mai departe, mă aştept ca dumneavoastră să susţinenţi pe lângă Ministerul Sănătăţii demararea acestei investiţii", a declarat Uioreanu. Acesta apreciază că, oricum, mai repede de 2014, proiectul Spitalului Regional de Urgenţă nu va putea demara, dat fiind faptul că planul Ministerului este acela de a accesa finanţare europeană pentru acest obiectiv:

„Ministerul va depune o cerere pentru a accesa fonduri europene pentru construcţia Spitalului, din 2014, după ce se deschide noul exerciţiu bugetar al Uniunii Europene. Până la acel moment noi va trebui să ne punem la punct documentaţia", a precizat Uioreanu. Terenul pe care este prevăzut proiectul spitalului regional măsoară peste 14 hectare şi se află în incinta Unităţii Militare din Floreşti. Executivul Consiliului Judeţean a anunţat că în buegtul pe 2013 va aloca sumele necesare pentru reactualizarea studiului de fezabilitate precum şi a planurilor urbanistice, zonal şi de detaliu. Investiţia privind realizarea unui spital regional, cu o capacitate de 600 de paturi, a fost estimată, iniţial, la peste 130 de milione de euro.

 

 

Comenteaza