ADMITERE 2023. Elevii romi și cei cu cerințe educaționale speciale află astăzi unde au fost repartizați

ADMITERE 2023. Elevii romi și cei cu cerințe educaționale speciale află astăzi unde au fost repartizați

Elevii romi și cei cu cerințe educaționale speciale află joi, 13 iulie, unde au fost repartizați la liceu, conform calendarului oficial al admiterii.

Candidații care au solicitat înscrierea pe locurile destinate elevilor cu CES au completat fișele cu opțiuni în zilele de 10 și 11 iulie. Conform ordinului care reglementează admiterea la liceu 2023, inspectoratele școlare județene alocă pentru elevii cu CES locuri distincte în unitățile de învățământ de masă, peste numărul de locuri repartizat respectivelor unități de învățământ, în limita a 1-2 locuri suplimentare la clasă.

Repartizarea candidaților pe locurile speciale pentru romi se face computerizat într-o sesiune distinctă, în ordinea descrescătoare a mediei de admitere și pe baza opțiunilor completate în fișa de înscriere. 

Candidații nerepartizați pe locurile speciale pentru romi sau pe cele distinct alocate candidaților cu CES, precum și cei care au fost repartizați dar care solicită, în scris, renunțarea la locul pe care au fost repartizați, pot solicita și primi o nouă fișă de înscriere pentru a putea participa la prima etapă de repartizare computerizată și admitere în învățământul liceal pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2023-2024. 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza