Arhitectul care a mutat grupul statuar “Școala ardeleană'', criticat de Boc

Arhitectul care a mutat grupul statuar “Școala ardeleană'', criticat de Boc

Macalik Arnold, arhitectul care a decis îndepărtarea soclului statuii "Școala Ardeleană" a fost critcat de primarul Boc. 

Primarul Emil Boc l-a criticat pe Macalik. “El a recunoscut public că a câștigat concursul de soluții cu soclul vechi. Atunci cum ți-ai permis să mergi la Comisia de monumente cu altă soluție? Este un mare semn de întrebare asupra proiectantului, dacă arhitectul, de la sine putere, decide să elimine acest soclu. Nu putem rezilia contractul, pentru că pierdem bani europeni. Arhitectul trebuie să explice de ce a mers cu o altă soluție, iar Comisia de monumente istorice, de ce tergiversează luarea unei decizii”, a spus Boc, la un post de radio local. 

 Edilul a subliniat că a cerut și păstrarea bustului lui Emil Racoviță: “Lăsați bustul acolo! Comandăm o statuie mai mare a lui Racoviță, de exterior, și după aceea putem muta acest bust undeva în interior”.

Edilul Emil Boc a intervenit în scandalul statuilor de pe Kogălniceanu. ''Am solicitat proiectantului străzii Mihail Kogălniceanu și Comisiei de Monumente ca soluția proiectată (cu soclu) a Grupului statuar „Școala Ardeleană” să fie realizată așa cum a fost înainte de modernizarea strazii Kogălniceanu. De asemenea, am solicitat reamplasarea bustului savantului Emil Racoviță în zona liceului „Emil Racoviță” până la realizarea unei noi statui a lui Emil Racoviță. După realizarea noii statui, bustul actual al lui Emil Racoviță va fi mutat în interiorul liceului''.

Comenteaza