Arhitectul Vasile Mitrea revine în ZIUA de CLUJ cu o analiză a culoarului Someşului. Primăria şi Ordinul Arhitecţilor din România pregătesc, chiar în aceste zile, un concurs de soluţii pentru amenajarea râului care traversează Clujul.
Afirmam într-un articol anterior că un management urban eficient, pe termen lung, presupune un permanent efort creator în depistarea unor soluții adecvate fiecărei etape, efort care la rândul lui trebuie să beneficieze de o indiscutabilă continuitate, ce nu poate fi decât benefică scopului urmărit, respectiv orașul de mâine.
Revin la recenta intenție a Primăriei Cluj-Napoca de a lansa un concurs (sper de idei/principii și nu de soluții) ce era absolut necesar, dar înainte de a se finaliza Planul Urbanistic General pentru 2020, pentru că ceea ce s-ar fi selectat din propunerile concurenților să se concretizeze în reglementări urbanistice, respectiv să se creeze premisele pentru că amenajarea Văii Someșului Mic să devină treptat o reabilitare.
Cunoscutul arhitect şi urbanist Vasile Mitrea, cel care a contribuit la proiectarea cartierelor Mănăştur şi Gheorgheni, îşi continuă seria de articole din ZIUA de CLUJ. Din nou, ţinta sa este incoerenţa urbanistică a administraţiei locale.
Informarea publică (devenită „dezbatere"), din 29 ianuarie a.c., pe seama unor amendamente cerute de Consiliul Local al Municipiul vizând Planul Urbanistic General (aprobat în decembrie 2014), a ridicat din nou problema atitudinii faţă de spaţiile verzi, în prim-plan fiind Pădurea Făget, unde se doreşte reluarea construirii de locuinţe!!
Recomandări: