Foto Cel mai sălbatic traseu de piste de biciclete din Europa intră în linie dreaptă! E în Apuseni

Cel mai sălbatic traseu de piste de biciclete din Europa intră în linie dreaptă! E în Apuseni
Cel mai sălbatic traseu de piste de biciclete din Europa intră în linie dreaptă! E în Apuseni
Cel mai sălbatic traseu de piste de biciclete din Europa intră în linie dreaptă! E în Apuseni

Traseul VELO APUSENI, care va lega județele Bihor, Cluj și Alba, intră într-o nouă etapă importantă.

Patru oferte au fost depuse pentru licitația de realizare a acestui traseu deosebit, iar printre firmele interesate se numără GP SAGEATA PROD, DACIA ASPHALT, asocierea DUMEXIM & RONO AQUA S.R.L. și asocierea CORNELL’S FLOOR S.R.L. & PENCRAFT. Câștigătorul licitației va avea la dispoziție 24 de luni pentru implementarea proiectului, cu 4 luni dedicate proiectării și 20 de luni pentru execuția lucrărilor. Valoarea estimată a contractului se situează între 42.301.492,11 și 46.531.641,32 lei, fără TVA.

Traseul VELO APUSENI va lega, într-o conexiune unică, cele mai spectaculoase zone ale Munților Apuseni. Acesta va utiliza o porțiune de cale ferată nefuncțională dintre Băile Felix – Cordău și Sâmbăta – Rogoz, dar și drumuri județene, creând o rută care va oferi nu doar provocări cicloturisticilor experimentați, dar și oportunități pentru toți iubitorii de natură și peisaje montane. Proiectul include, de asemenea, realizarea unor trasee dedicate, iar prin finalizarea Centurii Sânmartin și a pistei de biciclete care va fi construită de-a lungul acesteia, Oradea va fi conectată direct la traseul VELO APUSENI, oferind astfel un acces ușor și rapid către Munții Apuseni pentru bicicliștii din întreaga regiune.

Clujul, la faza de proiectare - 92,4 km pe teritoriul județului

Clujul este încă la faza de proiectare, contract semnat în noiembrie 2024. A fost adjudecat de operatorul economic clujean K&K Studio de Proiectare SRL, iar suma este de 1.688.500 lei fără TVA. Durata contractului de servicii este de 40 luni.

Proiectul „Velo Apuseni” a rezultat în urma unui parteneriat încheiat în anul 2021 între județele Cluj, Bihor și Alba. În luna martie 2023 a fost semnat contractul de finanțare a investiției, în valoare totală de 110 milioane de lei, banii fiind asigurați prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Comenteaza