Clujul va avea aproape 100 de km de piste de biciclete în Apuseni

Clujul va avea aproape 100 de km de piste de biciclete în Apuseni

Cei aproape 100 de km de pistă vor face parte din traseul cicloturistic numit Velo Apuseni, care va lega județele Cluj, Bihor și Alba prin munți, și care va avea o lungime totală de 227 de kilometri.

Traseul „Velo Apuseni” începe din Munţii Apuseni şi presupune amenajarea a 227 de kilometri de piste de biciclete, din care 99,3 km vor fi pe teritoriul judeţului Bihor, 35,3 km pe teritoriul judeţului Alba, iar restul de 92,4 km în judeţul Cluj.

Contractul de finanțare a proiectului a fost deja semnat la Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, investiția urmând a fi realizată cu bani din PNRR. Valoarea totală a proiectului este de 110 milioane lei.

"Ținta este să legăm Cluj-Napoca de Oradea pe biciclete", a spus președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe: "Este un obiectiv important prin intermediul căruia dezvoltăm, cu fonduri europene nerambursabile,  infrastructura de trasee cicloturistice din zona Munților Apuseni. Pașii următori constau în realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic, respectiv demararea licitației pentru execuția lucrărilor".

Implementarea proiectului este estimată a se realiza în intervalul ianuarie 2023 – iunie 2026.

Clujul va avea aproape 100 de km de piste de biciclete în Apuseni

Comenteaza