Filmul „Ultimul Zburător", lansat la Cluj

Filmul „Ultimul Zburător
Lansarea la Cluj a filmului va avea loc luni de la 19:00, la Iulius Mall, în prezenţa actorilor Bebe Cotimanis, Gabriel Duţu, Iulia Verdeş şi a regizorului Ovidiu Georgescu.

Acesta face parte din "Promissum", prima trilogie în realism magic realizată în România, anunţă organizatorii. Un mit clasic al culturii române este spus sub forma unui basm modern. În mitologia română Zburătorul este un demon de o frumuseţe răpitoare, care tulbură minţile fetelor tinere, făcându-le să tânjească după iubire. În literatura universală, e cunoscut şi sub numele de Incubus. În 2012, când oamenii nu mai cred în poveşti şi în Zburători, ultimul dintre aceştia, Zanoni, s-a refugiat într-un vechi conac boieresc, transformându-se într-un personaj misterios „care plimbă fetele noaptea cu motorul". Într-o seară, ajunge la concertul unei fete, Eliza, cea care-i va schimbă percepţia asupra vieţii şi a existenţei sale.

Mitul nu este prezent doar în folclorul românesc. În cel german este regăsit în Alp. În folclorul britanic, tatăl lui Merlin era un Zburător. Trăsături importante se aseamănă cu unele caracteristici ale zeului roman Mercur, cu ale zeului grec Hermes sau cu ale zeului nordic Loki.

 

Comenteaza