Dirijorul Horia Andreescu şi solistul Andrei Licăreţ, pe scena Filarmonicii clujene

Dirijorul Horia Andreescu şi solistul Andrei Licăreţ, pe scena Filarmonicii clujene
Din programul concertului de vineri, 23 noiembrie, fac parte lucrările: Adagio pentru coarde de Samuel Barber, Concertul nr. 2 pentru pian şi Dansurile simfonice ale compozitorului Serghei Rahmaninov.

Horia Andreescu este dirijorul principal al Filarmonicii „George Enescu", fondator al Orchestrei de Cameră „Virtuozii" din Bucureşti, profesor asociat al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, şi a fost, o lungă perioadă, director al formaţiilor muzicale Radio. Studiile sale la Universitatea de Muzică din capitală, la Academia de Muzică din Viena, precum şi cursurile cu Sergiu Celibidache au reprezentat o bază solidă a devenirii sale dirijorale. A colaborat cu numeroase orchestre, ca London Symphony Orchestra, Wiener Symphoniker, Royal Philharmonic Orchestra, Filarmonicile din Amsterdam, Stuttgart, orchestrele simfonice din Ierusalim, Nagoya, BBC Scottish, orchestrele radio din Madrid, Leipzig, şi a participat la festivaluri ca Wiener Festwochen, Dresdner Festspiele, Europa Musicale Munchen şi Festivalul Internaţional „George Enescu".

Născut în 1982 la Bucureşti, Andrei Licareţ a început studiul pianului la vârsta de 5 ani, cu tatăl său, Nicolae Licareţ (pianist, organist şi clavecinist la Filarmonica ,,George Enescu" din Bucureşti).
Încă din copilărie, Andrei Licareţ a dat dovada unor aptitudini deosebite în ceea ce priveşte auzul, sensibilitatea şi tuşeul. A absolvit Liceul de Muzică ,,George Enescu" din Bucureşti, la clasa prof. Gabriela Enăşescu, şi Universitatea de Muzică din Bucureşti, la clasa prof. Viniciu Moroianu.
Andrei Licareţ a obţinut, în anul universitar 2002-2003, o bursă Socrates-Erasmus, studiind astfel la Conservatorul Naţional de Muzică din Paris, la clasa prof. Jacques Rouvier. În prezent, este student la Conservatorul Peabody, la clasa lui Leon Fleisher.

Concertul va avea loc, vineri 23 noiembrie, la Casa Universitarilor, de la ora 19.

 

Comenteaza