Un blogger propune Clujului să-i sufle "Cerbul de Aur" Braşovului. Cele două oraşe concurează la titlul de Capitală Culturală Europeană

Un blogger propune Clujului să-i sufle
Lucian Fanea, un economist care trăieşte în Cluj-Napoca, propune autorităţilor locale şi judeţene să organizeze festivalul Cerbul de Aur, în 2014, la Cluj. Bărbatul a înaintat şi câteva propuneri de locaţii - Piaţa Unirii, Cluj Arena, Valea Gârbăului - şi a explicat ce beneficii ar aduce festivalul oraşului.

"Cerbul de Aur, unul din puţinele festivaluri muzicale din România recunoscute şi internaţional, care a pornit la drum din 1968, nu reuşeşte să revină în actualitate, în primul rând din lipsa banilor. Dacă un oraş cum este Braşovul nu "reuşeşte" din 2009 să găsească resursele necesare pentru continuarea acestei tradiţii, sunt convins ca mai marii judeţului Cluj (Consiliul Judeţean împreună cu Primăria Cluj-Napoca), TVR-ul şi guvernul României vor găsi resursele necesare pentru ca acest festival să poată avea loc la Cluj-Napoca, asta şi în contextul în care Clujul vrea să devină Capitală Culturală Europeană şi are nevoie de astfel de manifestări", scrie Lucian Fanea pe blogul personal. 

Bărbatul a publicat propunerea sa şi pe domnuleprimar.ro. S-a gândit la toate: anul 2014, perioada cea mai potrivită- luna august, iar ca locaţie ar putea fi luate în considerare: Piaţa Unirii, stadionul Cluj Arena, Valea Gârbăului.

În opinia bărbatului, "organizarea de către Cluj a acestui festival ar aduce un plus de imagine oraşului Cluj-Napoca şi un număr considerabil de turişti într-o lună august în care de regulă Clujul este în letargie. Nu cred că se va supăra nimeni dacă Clujul va reuşi să-l readucă în actualitate, aici fiind vorba totuşi şi de imaginea României în afară".

 

Comenteaza