Realizatori amatori de scurt-metraje, invitaţi să se înscrie la un festival în care filmele vizionate sunt trase la sorţi

Realizatori amatori de scurt-metraje, invitaţi să se înscrie la un festival în care filmele vizionate sunt trase la sorţi
Realizatorii amatori de scurt-metraje se pot înscrie la prima ediţie a festivalului "Cine shuffle", în cadrul căruia filmele care sunt vizionate sunt trase la sorţi, urmând ca publicul să le aleagă pe cele mai bune.

Festivalul este organizat de echipa care organizeazaă Festivalul Internaţional de Film Ttransilvania (TIFF).

"Oricine își poate înscrie producția în competiție; în fiecare lună se trag la sorți filmele care vor fi vizionate de public, iar spectatorii vor decide care sunt cele mai bune filme. Realizatorii producțiilor apreciate de public vor fi premiate. Primele proiecții vor avea loc în 31 octombrie", arată organizatorii evenimentului.

„La fiecare ediție a TIFF-ului sunt întrebat care sunt criteriile de selecție a filmelor din program, de parcă ele ar putea diferi de la un an la altul. Ideea unui festival neconvențional, cu filme extrase la întâmplare dintr-o urnă cu toate tilurile înscrise, fără ca cineva să le vadă înainte și să aleagă, mi-a venit din dorința de a nu mai auzi această întrebare - tocmai pentru că procesul de selecție este explicit încă din titlul festivalului", a menţionat Mihai Chirilov, directorul artistic al TIFF și cel care a avut inițiativa „Cine Shuffle".

Festivalul este unul "aleatoriu", în fiecare lună urmând ca proiecţiile care vor fi prezentate publicului, în fiecare lună, să fie trase la sorţi.

Pentru a fi înscris un film trebuie să aibă maxim 30 de minute, să fie vorbit, dublat sau subtitrat în limba română, iar formatul de producție să fie digital (mpeg4 sau avi).

Filmul şi formularul de înscriere urmează să fie trimise online la adresa info@casatiff.ro. Fiecare film va primi un număr, care va intra în tragerea la sorţi ce va fi organizată lunar. În acest mod filmele care au nu fost trase la sorţi vor putea fi extrase ulterior.

Informaţii suplimentare despre festival pot fi găsite pe www.casatiff.ro.

 

Etichete
Comenteaza