Trei instalaţii inedite, atracţiile festivalului Colours of Cluj

Trei instalaţii inedite, atracţiile festivalului Colours of Cluj
Cea de-a doua ediţie a festivalului Colours of Cluj, ce se va desfășura între 8 și 10 august, va aduce trei instalații inedite, menite să coloreze centrul istoric al orașului.

În Piaţa Unirii, pe parcursul celor trei zile de festival, proiectul umBRE.le vrea să readucă în atenţia clujenilor „frumosul românesc", sub toate formele sale de exprimare și reprezentare, printr-o serie de  ilustrații, produse variate, evenimente și workshop-uri creative. Scopul proiectului este susținerea și promovarea artei și culturii românești, dar şi readucerea în contemporaneitate a tradițiilor și obiceiurilor specifice plaiului mioritic.

Tot în Piața Unirii, în cadrul atelierului de creație REBORN bicycles, va fi construită o bicicletă cu un design nou, colorat, pe care clujenii o vor putea „scoate" la plimbare, pentru a-i recrea povestea.

Vineri, 8 august, între orele 17:00 şi 20:00, precum şi sâmbătă şi duminică, între orele 15:00 şi 20:00, pe Bulevardul Eroilor, clujenii vor putea participa la un proiect inedit de caligrafie stradală, implementat de Raluca Drob şi Maria Zvaric,  trecătorii fiind invitaţi să se detaşeze şi să încerce să scrie cât mai caligrafic cu o pensulă imensă, înmuiată în cerneală sau acrilic.

A doua ediție a festivalului Colours of Cluj va avea loc între 8 și 10 august, fiind organizat de Asociația Film și Cultură Urbană, în parteneriat cu Asociaţia SHIFT - Transilvania Art Grup.
Festivalul va găzdui evenimente în aer liber, prezentate în spaţii cunoscute, dar și mai puţin convenţionale.

Spectacolele vor include numeroase momente participative, în care cei prezenți vor fi invitaţi să se alăture activităților în mod activ, prin ateliere creative, instalaţii interactive, scene pentru neprofesionişti, întâlniri dintre public, artişti şi produse artistice create special pentru comunitatea clujeană.

Comenteaza