Cel mai de succes pianist al lumii îşi lansează noul show, în premieră absolută, la Teatrul Naţional VIDEO

Cel mai de succes pianist al lumii îşi lansează noul show, în premieră absolută, la Teatrul Naţional VIDEO
Richard Clayderman, artist intrat în Cartea Recordurilor drept „cel mai de succes pianist al lumii”, îşi va lansa cel mai recent show al său, în premieră absolută, pe scena Teatrului Naţional din Cluj-Napoca.

Numit „From Paris with Love", spectacolul va fi susţinut în faţa publicului clujean în data de 28 martie, de la ora 19:30. Din repertoriu nu va lipsi, desigur, „Ballade pour Adeline", piesă care a atins cifra record de peste 22 de milioane de copii vândute în 38 de țări și care a devenit emblema celebrului pianist. În concert, Clayderman va fi acompaniat de baletul și orchestra „Camerata Regală".

"Alegerea țării noastre pentru această lansare nu este deloc întâmplătoare. Clayderman a fost primit de fiecare dată de publicul din România cu nețărmurită dragoste, iar prin această lansare, artistul face o dovadă a prețuirii pe care o poartă fanilor săi din ţară", au declarat organizatorii evenimentului.

„From Paris with Love" este un concept inovator, care propune publicului o experiență senzorială totală. Începând cu muzica lui Clayderman, pentru care pianul este o prelungire a ființei sale, continuând cu decoruri impresionante, grația dansului și efecte vizuale care vor potența efectul muzicii, spectacolul ilustrează iubirea, generând asupra auditoriului tot paletarul de trăiri asociate acesteia. Datorită complexităţii și a standardul ridicat al show-ului, în organizarea sa  fost implicată o echipă formată din peste 100 de persoane. 

Richard Clayderman este unul dintre cei mai iubiţi pianişti contemporani, înregistrând vânzări record de peste 150 de milioane de copii și deținând un palmares de 267 de discuri de aur și 70 de platină.

La vârsta de 12 ani, a fost acceptat în Conservatoire de Paris, unde a avut mare succes în anii adolescenței. Dificultățile financiare, precipitate de boala tatălui său, au preconizat o carieră promițătoare de pianist. Atunci, pentru a-şi câștiga existența, artistul și-a găsit de lucru la banca funcționarilor, ca și acompaniator la trupele contemporane, colaborând cu cântăreți francezi precum Johnny Hallyday, Thierry Le Luron și Michel Sardou.

Născut Philippe Pagès, în 28 decembrie 1953, Clayderman este un artist complet, care a lansat de-a lungul carierei numeroase albume, inclusiv compozițiile lui Paul de Senneville și Oliver Toussaint, predări instrumentale de muzică populară, rearanjamente de coloane sonore ale filmelor și acorduri ușor de ascultat ale celor mai populare lucrări de muzică clasică. Schimbarea numelui său în Richard Clayderman a avut loc odată cu lansarea piesei care i-a propulsat cariera, „Ballade pour Adeline".

Biletele pentru spectacolul de la Cluj se găsesc la Agenția de bilete a Teatrului, la casa de bilete a Casei de Cultură a Studenților și online, iar în funcţie de categorie, preţul lor se situează între 400 şi 200 de lei.

Comenteaza