40 de ani de existenţă a Asociaţiei Artiştilor Plastici, marcaţi printr-o expoziţie aniversară

40 de ani de existenţă a Asociaţiei Artiştilor Plastici, marcaţi printr-o expoziţie aniversară
Iubitorii de artă sunt aşteptaţi joi, de la ora 18:00, la vernisajul expoziţiei aniversare "40 de ani", a Asociaţiei Artiştilor Plastici (AAP) Cluj.

Evenimentul va avea loc la sediul central al Bibliotecii Judeţene Octavian Goga, locul unde publicul larg va putea admira până la sfârşitul lunii iulie lucrările expuse de peste 50 de artişti plastici. 

Vernisajul va fi moderat de către Mariana Enache, manager cultural, şi Octavian Popescu, preşedintele AAP Cluj, în prezenţa scriitorului şi antropologului Hanna Bota şi a omului de cultură Mircea Sabin Rus.

Vreme de 40 de ani, AAP a constituit o prezenţă spirituală ce a dăruit Clujului mai multă culoare, inocenţă şi prospeţime. Prin eforturi conjugate, AAP Cluj a realizat numeroase expoziţii de artă, personale sau colective, în localitate, în ţară sau în străinătate, tabere de creaţie şi a întărit relaţiile culturale ale urbei cu oameni de cultură din alte oraşe.

Astfel, a reuşit să impună câteva nume inconfundabile pentru mişcarea plastică din vechea cetate culturală care este Clujul şi a făcut cunoscute în alte localităţi valorile culturale clujene.

Expoziţia curentă este organizată de Primăria municipiului Cluj-Napoca, AAP Cluj, Consiliul Judeţean Cluj şi Biblioteca Judeţeană Octavian Goga Cluj şi se înscrie între demersurile realizate de AAP Cluj pentru proiectul Cluj, Capitală Culturală Europeană 2021.

Comenteaza