Cum au fost ultimii 25 de ani la Teatrul Maghiar din Cluj

Cum au fost ultimii 25 de ani la Teatrul Maghiar din Cluj
Teatrul Maghiar din Cluj organizează, în perioada de 9–13 decembrie 2015, microstagiunea Showcase 25, eveniment ce se dorește a fi o retrospectivă a direcției artistice pe care teatrul a urmat-o în cei 25 de ani de la schimbarea regimului în România, perioadă care a însemnat pentru trupa teatrului un proces de constantă reînnoire în spiritul deschiderii, dialogului și a permanentei căutări artistice.

Cu prilejul microstagiunii vor fi reluate spectacole definitorii pentru repertoriul ultimilor ani, cum ar fi Aniversarea de Thomas Vinterberg, Mogens Rukov Bo și Hr. Hansen, regia: Robert Woodruff sau Unchiul Vania de A. P. Cehov, regia: Andrei Șerban - spectacol care a ajuns la cea de-a 125-a reprezentație - și Leonce și Lena de Georg Büchner, regia: Gábor Tompa.

Din programul microstagiunii nu vor lipsi nici cele mai recente producții ale Teatrului Maghiar: America după Franz Kafka, regia: Michal Dočekal; Julius Caesar de William Shakespeare, regia: Silviu Purcărete; #cântecdelebădă, regia: Ferenc Sinkó și Breaking the Waves de Vivian Nielsen, regia: Tom Dugdale.

Pe lângă spectacolele programate vor fi organizate şi două expoziții de scenografie semnate de Carmencita Brojboiu şi de creatoarea de măști lona Varga-Járó, căreia îi va fi decernat și Premiul Vlad Mugur.

De asemenea, în deschiderea microstagiunii va fi lansat albumul care prezintă, în date și imagini, activitatea Teatrului Maghiar de Stat din ultimul sfert de secol.

 

Comenteaza