Bibliotecă gratuită în incinta aerogării clujene

Bibliotecă gratuită în incinta aerogării clujene
Prima bibliotecă din incinta Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj va fi inaugurată joi, 30 iulie. Iniţiativa aparţine Asociaţiei Cluj-Napoca 2021 Capitală Europeană a Culturii.

Spațiul destinat bibliotecii este situat în incinta corpului de legătură dintre cele două terminale de pasageri.

Pentru a scoate în evidență această zonă și pentru a marca spiritul colaborării care colorează întreaga candidatură a orașului la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021, câteva dintre cele mai importante festivaluri de aici - Jazz in the Park, TIFF, Electric Castle, Untold, CooltUrban și Mioritmic - au donat fotolii personalizate, dând naștere unui spațiu atipic pentru un aeroport din România. 

Biblioteca a fost realizată de studenții Asociației Studenților Arhitecți și dotată cu cărți  prin donația Asociației Cărțile pe față. "În eventualitatea unui succes luăm în considerare mărirea acestui spațiu, dar și continuarea acestui demers în alte zone de interes ale orașului", transmit iniţiatorii proiectului. 

Cluj-Napoca se adaugă astfel unei liste extrem de scurte de aeroporturi europene care beneficiază de biblioteci gratuite în incinta lor printre care Schipol (Olanda), Tallin (Estonia) și Craiova (România).

Municipiul Cluj-Napoca se află, alături de Baia Mare, Bucueşti şi Timişoara, între oraşele finaliste la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021. Câştigătorul va fi desemnat în toamna acestui an.

Comenteaza