11,4 milioane lei pentru cultură în 2018. Bani publici nerambursabili

11,4 milioane lei pentru cultură în 2018. Bani publici nerambursabili
Municipalitatea clujeană oferă în 2018 finanțări nerambursabile de 11,4 milioane de lei, bani de la bugetul local, pentru proiecte şi acţiuni culturale. Proiecte dedicate Centenarului sunt depuse la domeniul „Cluj 100”.

Solicitanții trebuie să fie persoane fizice sau juridice fără scop patrimonial - asociații sau fundații constituite conform legii - sau culte religioase recunoscute conform legii. Finanţarea asigurată de Consiliul Local al municipiuluiCluj-Napoca va fi de maximum 90% din bugetul total al proiectului. 

Proiectele culturale sunt  depuse la unul din următoarele domenii/linii de program:

Proiecte culturale, artistice, educaţionale, realizate de către fundaţii sau asociaţii în parteneriat cu instituţii publice de cultură şi/sau de învăţământ, având sediul în municipiul Cluj-Napoca
Proiecte derulate în cadrul Programului Cluj Never Sleeps
Proiecte de tineret
Proiecte culturale regionale
Proiecte culturale locale
Proiecte cu caracter social
Proiecte „Cluj 100"

Proiectele pot fi depuse până în 8 februarie 2018, la registratura Primăriei Cluj-Napoca, în dublu exemplar şi pe CD. Dosarele depuse după data menţionată mai sus nu vor fi eligibile. De asemenea, nu se vor accepta completări la dosarele proiectelor depuse. Evaluarea şi selecţia dosarelor depuse se vor efectua în perioada 9 februarie - 12 martie.

Soluţionarea contestaţiilor depuse se va face de către comisia de soluţionare a contestaţiilor. O a doua etapă a programului privind acordarea de finanțări nerambursabile de la bugetul local pentru proiecte și acțiuni culturale desfășurate în 2018 ar urma să aibă loc după jumătatea lunii martie.

10.565.000 de lei a fost suma repartizată, în 2017, organizațiilor clujene de către comisia de analiză și selecție formată din consilieri locali şi angajaţi ai municipalităţii. Suma solicitată a fost de 35.687.635 de lei. Grosul finanţătilor a mers către TIFF - 1,4 milioane de lei, Centrul Cultural Clujean - 850.000 de lei şi Zilele Culturii Maghiare - 410.000 de lei.

VEZI AICI Cum s-au împărţit banii pentru cultură.

Comenteaza