O galerie de artă din Cluj, singura din România la Art Brussels, cu 182 galerii din lume

O galerie de artă din Cluj, singura din România la Art Brussels, cu 182 galerii din lume
Galeria clujeană Plan B este singura din România care participă la cel mai mare târg de artă contemporană din Belgia, Art Brussels, între 19 şi 22 aprilie.

Art Brussels reuneşte sub cupola celui mai mare spaţiu expoziţional din Bruxelles un număr de 182 galerii din întreaga lume. Singura din România care participă la expoziţie este galeria Plan B din Cluj, administrată de Mihai Pop (foto).

Galeria clujeană participă la categoria First call iar aici vizitatorii vor putea admira lucrări ale artiştilor români Ioana Bătrânu, Belu-Simion Făinaru, Adrian Ghenie, Ciprian Mureşan, Navid Nuur, Miklos Onucşan şi Şerban Savu, arată ICR Bruxelles.

Deschisă în 2005 la inţiativa lui Mihai Pop şi Adrian Ghenie, Plan B a organizat pavilionul românesc la bienala de la Veneţia din 2007. In 2008 a deschis un spaţiu expoziţional permanent la Berlin, o premieră pentru o galerie românească în străinătate. In 2009, a fost unul dintre iniţiatorii proiectului Fabrica de Pensule din Cluj, un exemplu de reconvertire a unui fost spaţiu industrial în beneficiul artei contemporane.

Etichete
Comenteaza