Galeria clujeană Plan B schimbă locația din Berlin

Galeria clujeană Plan B schimbă locația din Berlin
Galeria clujeană Plan B din Berlin deschide un spaţiu nou în Postdamer Strasse 77-87, informează Art Media Agency.

Plan B Berlin este specializată în arta românească şi va găzdui, în februarie, o expoziţie a artistului plastic Şerban Savu, absolvent al Universităţii de Arte şi Design din Cluj, arată agenţia.

Plan B a fost deschisă de clujeanul Mihai Pop, în septembrie 2005 la Cluj, iar după trei ani aceasta a fost extinsă la Berlin.

"Ne-am mutat pentru că e un spaţiu mai profesionist, ce poate fi amenajat mai bine, şi într-o zonă "mai vie, mai vizibilă din punct de vedere artistic, şi este mai aproape de standardele a ceea ce înseamnă o galerie de artă profesionistă", explică Pop pentru ziuadecj.ro.


Spaţiul va fi deschis în 27 aprilie cu expoziţia lui Şerban Savu, care a fost ales pe de o parte pentru că este unul dintre artiştii din nucleul galeriei şi, pe de altă parte, a deschis o expoziţie importantă în urmă cu mai mulţi ani, la galeria din Berlin.
"A fost necesar să investim în amenanare, dar la fel ca la o casă nu ştii exact cât te-a costat până în momentul în care o termini", spune Pop.

El a adăugat că deschiderea galeriei Plan B în Berlin, încă din urmă cu mai mulţi ani, a venit din dorinţa de a oferi vizibilitate internaţională tinerilor artişti români.

Etichete
Comenteaza