24.500 de lei strânşi prin artişti pentru copiii cu autism

24.500 de lei strânşi prin artişti pentru copiii cu autism
La concertul caritabil „Te iubesc”, Paula Seling, Grigore Leșe și Ramona Raus au făcut sală plină și au convins clujenii să susțină școlarizarea copiilor cu autism, în cadrul campaniei „Start de la educație la viață”.

Cu acești bani, 58 de copii care suferă de tulburări din spectrul autist pot merge la grădiniță și școală până la sfârșitul anului - 28 de copii care merg la grădiniță și 30 de  școlari din clasele I-VIII, pentru care Asociația Autism Transilvania (AAT) va asigura gratuit coordonarea programelor derulate pentru incluziunea școlară a acestora pentru trei luni.
 
„Ne bucurăm să vedem că clujenilor le pasă de soarta celor mai puțin norocoși ca ei. Le mulțumim artiștilor care ne-au sprijinit necondiționat în organizarea acestui concert extraordinar, dar și publicului, care a umplut sala, a apreciat prestația artiștilor și a contribuit la școlarizarea în bune condiții a copiilor înscriși în asociație”, a declarat Milena Prună, președintele AAT. Aceasta a apreciat deschiderea din partea autorităților locale și sprijinul venit din partea mediului de afaceri și a presei. 
 
Concertul face parte din proiectul prin care AAT urmărește recuperarea și incluziunea educațională a 81 de copii cu autism, pe durata unui an întreg. „În România, terapia de recuperare a unui copil cu autism este susţinută aproape în totalitate de către părinţi. Serviciile de specialitate nu sunt suportate decât într-o foarte mică măsură de către guvern sau prin asigurările de sănătate.

Prea puține familii îşi pot permite să susţină  financiar terapia necesară, din cauza costurilor ridicate. Prin acest proiect încercăm să venim în sprijinul famiilor cu copii care suferă de tulburări din spectrul autist”, a explicat președintele AAT. 

Proiectul continuă printr-o campanie de SMS: cei care doresc să susțină copiii cu autism din Cluj-Napoca pot dona 2 euro la numărul 8845 (valabil în rețelele Orange, Telekom Mobile Romania și Vodafone). Campania se desfășoară până în 15 ianuarie. AAT este o organizație nonguvernamentală înființată la inițiativa unor părinți puternic motivați, care au copii cu afecțiuni din spectrul autist.

Comenteaza