Andrei Marga, desemnat consultant cultural al unui important oraş din China

Andrei Marga, desemnat consultant cultural al unui important oraş din China
Alături de profesorul clujean au mai fost nominalizaţi consultanţi culturali alţi 14 intelectuali din mai multe ţări ale lumii.

Profesorul Andrei Marga a întreprins recent o vizită în provincia Shandong (una dintre cele mai dinamice regiuni ale Chinei, cu o populaţie de 95 de milioane de locuitori), în oraşul Qufu, locul de naştere al lui Confucius, şi la Beijing, în calitate de "senior consultant" al reţelei globale a Institutelor Confucius.

În cursul călătoriei, profesorul clujean a susţinut un discurs cu tema "Ordinea culturală globală" şi a participat la dezbateri publice.

Guvernoratul oraşului Jinin (cu o populaţie de peste 8 milioane de locuitori), de care se leagă viaţa şi opera lui Confucius, l-a desemnat pe Andrei Marga, drept "consultant cultural", împreună cu alţi 14 intelectuali din SUA, Germania, Anglia, Brazilia, Mexic, Kenya, Ungaria, Chile. De oraşele Qufu şi Jinin se leagă conservarea moştenirii istorice a lui Confucius şi Mencius - personalităţi care au contribuit major la civilizaţia chineză - şi dezvoltarea celui mai puternic institut din lume dedicat cercetării şi editării operei lui Confucius.

Andrei Marga a funcţionat ca şi consultant al unor instituţii din Austria, Ungaria şi Germania şi este în momentul de faţă consultant al unor instituţii de la Vatican, China şi alte ţări.

Recent, el a publicat cartea Ascensiunea globală a Chinei (Editura Niculescu, Bucureşti, 2015), prima tentativă în spaţiul geopoliticii de a descrie şi explica urcarea Chinei printre supraputerile lumii de astăzi.

 

Comenteaza