Cât de greu este să organizezi un concert de muzică rock cu distanțare socială. INTERVIU despre fenomenul de la Cluj
- Scris de Ziua de Cluj
- 02 Iul 2020, 11:15
- Cultură
- Ascultă știrea
Festivalul de muzică Form Days Music & Arts Festival, care trebuia să debuteze în perioada 2-5 iulie, s-a transformat într-o serie de concerte cu „distanțare socială”. Despre cât de greu este să te adaptezi noilor condiții am vorbit cu Teodor Negrea, fondatorul festivalului.
Cum te-a afectat amânarea festivalului?
Am pierdut niște bani. Noi am muncit un an la comunicare, line-up, tot ce înseamnă partea din spatele festivalului, aia care nu se vede la fața locului. Am investit în chestii logistice și de infrastructură. Apoi am pierdut la artiști, dar din fericire majoritatea au reconfirmat. Și oamenii își păstrează biletele pentru anul viitor.
Plus că mai avem de anunțat doi headlineri pentru festival, dar pe ei o să-i anunțăm în toamnă. În perioada asta pregătesc în continuare seria de concerte în Piața Unirii. Sâmbăta asta o să-l avem pe Alexandru Tomescu care va cânta la un Stradivarius împreună cu Filarmonica de Stat Transilvania. Va cânta „Anotimpurile” lui Vivaldi.
A prins foarte bine la publicul clujean. Te așteptai la asta sau aveai emoții că lumea nu era pregătită pentru un astfel de eveniment?
Nu ne-am făcut mari așteptări pentru că un astfel de eveniment e foarte ciudat, inclusiv pentru noi. E ciudat să organizezi un concert unde oamenii stau pe scaune. Altfel simți vibe-ul unui concert când ești în picioare, rezonezi cu oamenii lângă tine, cu artistul.
E ciudat cu mască, pe scaune, la 2 metri distanță de cealaltă persoană, intrare pe ore, în diferite sectoare. Dar am considerat că e mult mai bine așa decât să rămână goală Piața Unirii. Am mers înainte și ne-am făcut treaba în funcție de reguli. Probabil nu toată lumea va gusta un astfel de eveniment dar mesajul e că trebuie să ne obișnuim și să conviețuim cu virusul. Pe măsură ce lucrurile se vor relaxa ne vom adapta din nou până când vom reveni la normal.