Clujul, prima opţiune pentru dezvoltarea Festivalului SoNoRo în provincie

Clujul, prima opţiune pentru dezvoltarea Festivalului SoNoRo în provincie
Municipiul Cluj-Napoca reprezintă primul oraş din afara Bucureştiului în care organizatorii Festivalului Internaţional de muzică de cameră SoNoRo vor să dezvolte evenimentul, ajuns deja la a cincea ediţie.

“Părearea mea este că un festival are nevoie cam de cinci ani să poţi spune că există. Cu alte cuvinte noi acum ne începem existenţa cu adevărat. Dacă este să putem dezvolta Festivalul în fara Bucureştiului, dorim să facem acest lucru în primul rând la Cluj, este clar, am luat o decizie în sensul acesta”, a precizat muzicianul Rătvan Popovici, directorul Festivalului.

Festivalul ajunge anul acest la Cluj după 8 concerte la Bucureşti şi după peregrinări în săli celebre de concerte din New York sau Viena.

Bugetul total al ediţiei din 2010 a Festivalului a fost de 200.000 de euro, care a inclus însă pe lângă festivalul propriu-zis şi deplasările în străinătate - "SoNoRo On tour" şi programul educativ de burse "Interferenţe".

Varianta clujeană a SoNoRo 2010 va cuprinde o expoziţie, astăzi de la ora 17.30 şi patru concerte, mâine, sîmbătă şi duminică.
Comenteaza