Foto Clujul va avea un Desert Cultural. Un procent din vânzare merge într-un cont special
- Scris de Ziua de Cluj
- azi, 11:03
- Cultură
- Ascultă știrea

Cluj-Napoca va avea un desert cultural, care va fi introdus în meniurile localurilor clujene.
''Am propus în luna aprilie în cadrul Adunării Generale a Membrilor Centrul Cultural Clujean un prim proiect în colaborare cu Horeca Cluj, respectiv lansarea unui Desert Cultural al orașului.
Scenariul e simplu:
- partenerii din zona HORECA stabilesc care dintre multitudinea de preparate e cel mai bun și simplu de creat și introdus în meniurile localurilor clujene
- partenerii din zona de cultură sunt responsabili de branding și identitatea produsului și de promovarea sa pe paginile pe care le dețin
- un procent din vânzarea fiecărui produs merge într-un cont special administrat de Daisler Asociatia și Centrul Cultural Clujean din care la final de an se va premia un membru al CCC, acesta fiind de altfel și primul mecanism de finanțare a culturii clujene în sistem de parteneriat.
Ne-am văzut la DOT cu grupul de lucru din zona HORECA pentru a stabili lista scurtă a produselor din care să alegem versiunea finală a desertului cultural. Lupta s-a dat între preparatele din imagine, dar în cele din urmă în finală au intrat tarta cu magiun de prune și fulgi de migdale (poza 2), respectiv salamul de biscuiți cu nucă și caramel sărat (poza 3). Ingredientele provin în mare parte din surse locale (saline din apropiere, culturi de nucă&migdale din zonă etc). În perioada următoare vom stabili care va fi desertul cultural al orașului pe care sper să-l găsim în cât mai multe localuri clujene și pe care voi toți să-l gustați și comandați știind că în acest fel susțineți (într-o manieră extrem de dulce și inovativă) cultura clujeană.
Mulțumesc pe această cale de deschidere tuturor colegilor din Centrul Cultural Clujean care participă în grupul de lucru pentru naming și branding și tot, dar și reprezentanților Horeca Cluj. Mulțumiri speciale către Raimonda Boian, Iuliana Poka, Marian Porumb pentru disponibilitate și implicare, dar și doamnelor dulci de la Cofetaria Pralina, care ieri ne-au prezentat prototipurile de desert cultural. Estimăm că în această vară desertul cultural va putea fi degustat în multe, foarte multe localuri horeca din oraș, de la cafenele, la restaurante de top, hoteluri, cofetării etc. Lansarea produsului va avea loc cel mai probabil la final de iulie'', a declarat Andi Daiszler.