Doliu la Hollywood. A murit actorul Donald Sutherland / "A iubit ceea ce a făcut și a făcut ceea ce a iubit"

Doliu la Hollywood. A murit actorul Donald Sutherland / "A iubit ceea ce a făcut și a făcut ceea ce a iubit"
| Foto: https://www.hollywoodreporter.com/ - GettyImages

Actorul canadian Donald Sutherland, o legendă la Hollywood, a murit, joi, la vârsta de 88 de ani, dintre care aproximativ 50 de ani i-a petrecut în industria cinematografică. Anunţul decesului a fost făcut de fiul actorului. 

Actorul de origine canadiană, Donald Sutherland, a cărui îndelungată carieră s-a întins din anii 1960 până în anii 2020, a murit joi, după cum a anunțat fiul său, actorul Kiefer Sutherland, pe rețelele de socializare.

„Cu durere în suflet, vă anunț că tatăl meu, Donald Sutherland, s-a stins din viață”, a scris Kiefer Sutherland pe X, deplângând totodată pierdearea unuia „dintre cei mai importanți actori din istoria cinematografiei".

"Nu a fost niciodată speriat de vreun rol – bun, rău sau urât. A iubit ceea ce a făcut și a făcut ceea ce a iubit și nu se poate cere niciodată mai mult decât atât. O viață care merită trăită”, a anunţat fiul său Kiefer în mesaj.

Donald Sutherland, care în 2017 a primit un Oscar pentru întreaga carieră, a murit joi, la Miami, „după o boală îndelungată”, aşa cum a anunţat BBC. El a mai câștigat un premiu Emmy pentru rolul intepretat în filmul „Citizen X” în 1995.

Născut pe 17 iulie 1935, în Canada, Donald Sutherland a întruchipat cu talentat zeci de personaje în toate genurile de filme: de la dramă la filme de război, trecând prin thriller, filme horror sau science-fiction.

Actorul a apărut în peste 150 de filme, printre care "MASH" în regia lui Robert Altman, "Ordinary People" în regia lui Robert Redford, "1900" de Bernardo Bertolucci , "The Dirty Dozen" de Robert Aldrich şi "Don't Look Now" în regia lui Nicolas Roeg, dar și în franciza recentă „The Hunger Games”.

Comenteaza